Afbeelding

Avond van de geschiedenis Boek & Film

Actueel 234 keer gelezen

Avond van de Geschiedenis

Traditiegetrouw staat oktober in het teken van de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema "Geluk". Op Goeree-Overflakkee wordt er toegespitst op gebeurtenissen in de jaren 50,60 en 70 met als ondertitel "Toen was geluk heel gewoon".



Avond van de Geschiedenis met Annegreet van Bergen

Op woensdagavond 25 oktober is auteur Annegreet van Bergen te gast in Het Rondeel. Haar boek Gouden jaren – een kroniek over het leven in de jaren 60 en 70 staat deze avond centraal.

Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Gouden jaren laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Woensdag 25 oktober | Het Rondeel Middelharnis |Aanvang 20:00 uur| Toegang 7,50



Boek en Film – Ons Dorpshuis Nieuwe-Tonge

Op dinsdagavond 24 oktober wordt Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge omgebouwd tot bioscoop.

Deze avond wordt de verfilming van het boek "Het licht van de zee" van M.L. Stedman vertoond.

Inhoud: In Australië spoelt in 1926 op het eiland van vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabelle een boot aan met daarin een dode man en een levende baby. Zij hebben net hun derde doodgeboren baby begraven en Isabelle wil deze gevonden baby houden. Tom doet wat zijn vrouw hem vraagt en zij genieten een aantal jaren van het meisje dat zij Lucy dopen. Wanneer uiteindelijk de zaak aan het licht komt, neemt Tom alle schuld op zich en moet Lucy terug naar haar biologische moeder......

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant