Therapeuten Jet Cornelis en Jan van Heertum zetten het brein in beweging.
Therapeuten Jet Cornelis en Jan van Heertum zetten het brein in beweging.

M.S. Lotgenotencontact - "Zet het brein in beweging"

Actueel 347 keer gelezen

Dirksland - Dinsdag 26 september wordt er van 14.00 tot 16.0-0 uur een M.S. lotgenotencontact bijeenkomst gehouden voor mensen met Multiple Sclerose (M.S.) en geïnteresseerden. Er zal een presentatie van de Ronnie Gardiner Methode (RGM) gegeven worden.

RGM is een gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij het ritme van muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) te stimuleren. Deelnemers doen op het ritme van muziek, zittend of staand, oefeningen aan de hand van geprojecteerde symbolen.
Omdat er tijdens het oefenen verschillende zintuigen tegelijk worden geactiveerd, worden veel verschillende hersengebieden aan het werk gezet. Dit kan zorgen voor een betere verbinding tussen de beide hersenhelften en tussen de betrokken hersengebieden onderling, waardoor de conditie van de hersenen verbetert en er verbetering van veel hersenfuncties kan optreden. Een belangrijk aspect van RGM is het plezier dat deelnemers beleven aan de oefeningen.
De presentatie zal worden gegeven door de gecertificeerde RGM-therapeuten Jet Cornelis en Jan van Heertum in het Behandelcentrum van Fysiotherapie van den Berg, Vroonweg 10, 3247 CG Dirksland. Vooraf aanmelden via m.vermeulen592@upcmail.nl of via facebook: www.facebook.com/msvereniginggoereeoverflakkee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant