Afbeelding

Watersnoodrampambassadeurs houden de geschiedenis levend tijdens Open Monumentendag

Actueel 204 keer gelezen

In 2016 werd door de gemeente Goeree-Overflakkee een oproep gedaan om ambassadeur te worden van de Watersnoodramp. Diverse inwoners gaven hieraan gehoor en volgden een interessante cursus. Doel was om informatiemateriaal te verzamelen over de gebeurtenissen van en tijdens de Watersnoodramp op Goeree-Overflakkee, je daarin als ambassadeur te verdiepen en zo al wandelend door het/een dorp over de geschiedenis te kunnen vertellen, kortom "de geschiedenis levend te houden".

Bij VVV Goeree-Overflakkee komen regelmatig aanvragen (voor groepen) voor excursies en rondwandelingen binnen en in de zomermaanden worden wandelingen georganiseerd voor individuele deelnemers in bijv. het stadje Goedereede, in Middelharnis en Sommelsdijk en in diverse natuurgebieden. Voor Open Monumentendag op zaterdag 9 september heeft de VVV een aantal enthousiaste Watersnoodrampambassadeurs bereid gevonden om de volgende herdenkingswandelingen te begeleiden:

Oude-Tonge: Ontvangst met een kopje koffie en start rondwandeling van ± 1,5 uur bij Hotel Lely (Kaai 16) om 10.00 uur.

Battenoord (Nieuwe-Tonge): Ontvangst met een kopje koffie en start rondwandeling van ± 1,5 uur bij Camping de Grevelingen (Havenweg 1, Nieuwe-Tonge) om 10.00 uur. Indien deze ochtendwandeling is volgeboekt, start een 2e wandeling om 14.00 uur.

Stellendam: Ontvangst met een kopje koffie, een film bekijken en start rondwandeling van ± 1,5 uur bij Rest. 't Wapen van Stellendam (Voorstraat 2) om 10.00 uur.

Deelnemen aan deze wandelingen op 9 september is gratis maar je moet wel vooraf reserveren. Er is namelijk een minimaal aantal deelnemers vereist (om door te laten gaan) en ook het maximaal aantal deelnemers is met de gidsen afgestemd. Reserveren is mogelijk (t/m vrijdag 8 sept. 16.30 uur) aan de balie in 't Blaeuwe Huus (Bosweg 2, Ouddorp), telefonisch: 0187-681789 of per mail: info@vvvgoeree-overflakkee.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant