Ze zijn herkenbaar aan de markante torpedoneus met daarop aan de voorkant het torentje als embleem en de ronde wielschermen.
Ze zijn herkenbaar aan de markante torpedoneus met daarop aan de voorkant het torentje als embleem en de ronde wielschermen.

Magirus-Deutz oldtimers in Ouddorp op 9 september

Actueel 557 keer gelezen

Ouddorp - Zaterdag aanstaande is het open Monumentendag en wordt er aandacht besteed aan vele oude gebouwen in onze regio. Maar het zijn niet alleen gebouwen die tot ons historisch erfgoed behoren ook voertuigen kunnen er deel van uitmaken. Van 8 tot en met 10 september komen circa 40 omgebouwde brandweerwagens van de voormalige Bescherming Bevolking naar ons eiland.

De eigenaren verenigd in de Magirus-Deutz Club verblijven dan met hun voertuigen in Vakantiepark De Klepperstee in Ouddorp. In 1952 werden door de regering 450 Magirus-Deutz brandweerwagens aangeschaft voor de Bescherming Bevolking. De BB werd na het beëindigen van de koude oorlog opgeheven en al het materiaal en de voertuigen werd door de Dienst Domeinen verkocht. Bij de verkoop kwam een belangrijk deel van de brandweerwagens in handen van particulieren die ze verbouwden tot camper. Ze zijn daar bijzonder geschikt voor omdat er veel ramen en deuren in zitten.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant