Afbeelding

Gemeente, provincie en Natuurmonumenten zetten vervolgstappen in de gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee

Actueel 236 keer gelezen

Goeree-Overflakkee - Woensdag 21 december tekenden de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee elf (ver)koopovereenkomsten waarbij de gemeente voormalige BBLgronden (Bureau Beheer Landbouwgronden) van de provincie kocht. Aansluitend tekenden de gemeente en Natuurmomenten de (ver)koopovereenkomst van de gronden en opstallen van voormalig Blok de Wit.

Deze transacties dragen bij aan de gebiedsontwikkeling Noordrand, gelegen tussen Middelharnis en Stellendam. Hiermee worden de ambities voor dit gebied mogelijk gemaakt zoals; efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw (kavelruil), opwekking van duurzame (wind)energie, aanleg van nieuwe natuur met wandel- fiets- en vaarroutes en innovatieve woningbouw.

Project Noordrand
De ontwikkeling van de Noordrand van Goeree-Overflakkee aan het Haringvliet bestaat uit een land-waterovergang met ruimte voor natuur, recreatie, wonen, landbouw en het opwekken van windenergie. Op 17 maart 2016 tekenden de gemeente Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid-Holland, Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds de officiële startovereenkomst van dit project. Vervolgens zetten de provincie en gemeente op 6 april 2016 een handtekening onder de vaststellingsovereenkomst grondtransacties. Daarna tekenden op 2 juni agrariërs van de Zuiderdiep-en Halspolder, Natuurmonumenten en de gemeente een intentieovereenkomst, gevolgd door een ondertekening van de grondovereenkomsten Noordrand op 23 november 2016 tussen de gemeente en agrariërs en agrariërs onderling.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carolien Kranse, planeconoom, via het algemene telefoonnummer 14 0187 of per e-mail: c.kranse@goeree-overflakkee.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant