KNO-arts Tabink deelt oordoppen en vuurwerkbrillen uit aan moeder en zoon.
KNO-arts Tabink deelt oordoppen en vuurwerkbrillen uit aan moeder en zoon.

Maasstad Ziekenhuis deelt gratis vuurwerkbrillen uit

Actueel 814 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf woensdag 16 december deelt het Maasstad Ziekenhuis gratis oordoppen en vuurwerkbrillen uit aan patiënten op de poliklinieken Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) en Oogheelkunde, zolang de voorraad strekt.

Het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis geeft daarnaast via de website en social media tips voor een veilige jaarwisseling. Het ziekenhuis doet dit, omdat zij het belangrijk vindt dat mensen de juiste voorzorgsmaatregelen treffen tijdens Oud & Nieuw om verwondingen zoveel mogelijk te voorkomen. "Het oor is een uiterst gevoelig zintuig", vertelt oorarts Ed Grooters. "Wat eenmaal kapot is in het oor, is niet meer te herstellen. Voorkomen van gehoorschade is daarom erg belangrijk. Gehoorbescherming kan het risico op gehoorbeschadiging effectief verminderen," aldus Grooters.

Noodzaak vuurwerkbril blijft groot
Tijdens de jaarwisseling van 2014-2015 had één op de vier slachtoffers oogletsel. "De noodzaak van een vuurwerkbril blijft daarmee groot, zowel voor kinderen en volwassenen als voor omstanders. De helft van de slachtoffers van afgelopen jaarwisseling had niet zelf vuurwerk afgestoken", aldus oogarts Willem Maat.

Cijfers jaarwisseling 2014-2015
Onderzoek van VeiligheidNL toont aan dat tijdens de jaarwisseling van 2014-2015 ruim 570 slachtoffers behandeld werden op spoedeisende hulpafdelingen in Nederland. De overgrote meerderheid daarvan was man (86 procent) en bijna de helft was jonger dan twintig jaar (45 procent). De helft van de slachtoffers was omstander en ruim een derde van alle slachtoffers had letsel aan de hand en/of vingers. Eén op de vier slachtoffers had oogletsel en/of brandwonden. Verder had één op de tien slachtoffers verwondingen aan het aangezicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant