Afbeelding

Edudelta College is zeer veelzijdig

Actueel 133 keer gelezen

Middelharnis - Tijdens de Open Dag van zaterdag 19 januari presenteert het Edudelta College Middelharnis, de bezoekers, haar ‘veelzijdig beroepsonderwijs’. Dit gebeurt op alle drie de locaties in Middelharnis en wel van 10.00-15.00 uur.

Edudelta wil dit de bezoekers niet alleen laten zien, maar ook laten, proeven en ervaren. Daarvoor zet ze voor alle belangstellenden haar deuren, wijd open. In het bijzonder voor leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs, die zich oriënteren op het VMBO én voor schoolverlaters die zich willen oriënteren op het MBO.

Tekort aan vakmensen
Op dit moment slaan industrie, bedrijfsleven, overheid, brancheorganisaties en vakcentrales de handen ineen om antwoord te vinden op het tekort aan geschoolde vakmensen. Zo worden binnenkort programma’s gestart en maatregelen genomen om dit tekort (in 2015 al 155.000) op te vangen. ‘Ambachten zijn onmisbaar en vormen een vitale en belangrijke sector van onze economie,’ zo laat het hoofdbedrijfschap Ambachten weten. Extra reden voor het Edudelta College om de bezoekers nu kennis te laten maken met haar vele mogelijkheden in het beroepsonderwijs. Zo ook de doorstroommogelijkheden naar vervolgopleidingen (zowel binnenshuis of buitenshuis) en de uitstroom naar het bedrijfsleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant