Afbeelding

Ontwikkeling Oostflakkee

Actueel 107 keer gelezen

Oostflakkee. Op 18 december 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oostflakkee in zijn laatste vergadering nog een belangrijke beslissing genomen over de ontwikkeling van Oostflakkee.

Het college stemde namelijk in met het Integraal Ruimtelijk Programma Goeree-Overflakkee (IRP-GO) van de provincie Zuid-Holland. Dit IRP-GO is een programma waarin de gemeenten van Goeree-Overflakkee (vanaf 1 januari 2013: de gemeente Goeree-Overflakkee) met de provincie Zuid-Holland samenwerken om gebiedsontwikkelingen mogelijk te maken en te stimuleren. Binnen het IRP-GO wordt bestuurlijke en ambtelijke aandacht georganiseerd en zijn enige middelen beschikbaar om projecten en processen te kunnen faciliteren.

Binnen het gebied dat nu nog deel uitmaakt van het grondgebied van de gemeente Oostflakkee richt het IRP-GO richt zich met name op het gebied rondom het havenkanaal van Ooltgensplaat en de Galathese haven. Ten behoeve van deze voorgenomen gebiedsontwikkelingen zijn in december 2012 –op initiatief van het samenwerkingsverband Waterpoort en de gemeente Oostflakkee– brainstormsessies georganiseerd, te weten op 6 december 2012 voor Ooltgensplaat en op 12 december 2012 voor Galathese haven. Daarnaast heeft de gemeente in de afgelopen tijd handhavend opgetreden in de Galathese haven, waardoor deze thans grotendeels leeg is.

De brainstormsessies van 6 en 12 december zijn bedoeld om concrete initiatieven te stimuleren, samenwerking van betrokken partijen te bevorderen en aanzetten te geven tot (een) business case(s). Verdere uitwerking en begeleiding van processen die hieruit voortvloeien kunnen vervolgens in de loop van 2013 door de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee ter hand worden genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant