Afbeelding

Groene Vlag scholen Goeree

Actueel 90 keer gelezen

Goeree-Overflakkee - Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in het onderwijs. Via het programma Eco-Schools kunnen scholen werken aan een groene en duurzame school en schoolomgeving. De Eco-Scholen op Goeree-Overflakkee zijn hier al geruime tijd hard mee bezig. Op dinsdag 26 juni 2012 ontvangen drie van hen de Groene Vlag, hét keurmerk voor duurzame scholen.

De drie scholen die de Groene Vlag ontvangen zijn basisschool De Achtsprong in Achthuizen (eerste Vlag), De Bosseschool in Middelharnis (derde Vlag) en De Molenvliet in Stad aan het Haringvliet (vierde Vlag). Zij hebben de afgelopen voorjaar tijdens de audit laten zien dat zij aandacht voor het milieu binnen en buiten de school heel belangrijk vinden.

U bent van harte uitgenodigd om op 26 juni 2012 bij een of meer uitreikingen aanwezig te zijn. Om 09.00 uur beginnen we bij De Achtsprong, om 10.00 De Molenvliet en om 11.00 uur de Bosseschool. Elke school heeft eigen plannen om de uitreiking tot een mooie, feestelijke gebeurtenis te maken. De nationale Eco-Schools coördinator Anne de Klerk zal samen met lokale bestuurders de Groene Vlag uitreiken. Op De Achtsprong is wethouder Heintjes van gemeente Oostflakkee aanwezig. Van de gemeente Middelharnis zal wethouder Van Doorn aanwezig zijn op De Molenvliet en wethouder Wieringa op de Bosseschool. Daarnaast ontvangt elke school van windmolencoöperatie Deltawind een bedrag van €500,-.

Op de scholen hebben de afgelopen jaren diverse activiteiten plaatsgevonden. Er is afval verzameld, in schooltuinen gewerkt, water opgevangen om de toiletten mee door te spoelen en er zijn heel veel actieve leerlingen, docenten en ouders. Het ontvangen van de Groene Vlag is voor de scholen een erkenning dat zij hiermee een officieel erkende duurzame school zijn. Voor de deelnemende scholen is het belangrijk dat hun leerlingen kennis opdoen over verschillende duurzaamheidthema’s en het gedrag dat daarop aansluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant