Afbeelding

Denk mee over Goeree-Overflakkee

Actueel 84 keer gelezen

De vier gemeenten op Goeree-Overflakkee organiseren op donderdag 28 juni een bijeenkomst over de toekomst van het sociaal beleid van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkkee na wijzigingen in het takenpakket. Cliënten en zorgaanbieders zijn van harte welkom om mee te denken en suggesties aan te dragen.

Op dit moment is de gemeente hét loket waar hulp bij het huishouden, een bijstandsuitkering, voorzieningen voor gehandicapten en vervoersvoorzieningen aangevraagd kunnen worden. Daar gaat in de toekomst een en ander in veranderen. Door een aantal wijzigingen in het rijksbeleid krijgen gemeenten in Nederland er nieuwe taken bij en moeten de huidige taken op een andere manier worden uitgevoerd, zo meldt een woordvoerder aan ggof.nl.

Mogelijke wijzigingen
De gemeenten worden waarschijnlijk verantwoordelijk voor de extramurale begeleiding en de jeugdzorg. Daarnaast ziet het er naar uit dat er ook wijzigingen zullen plaatsvinden bij het verstrekken van bijstandsuitkeringen en het begeleiden van cliënten bij het zoeken naar werk.

Bijeenkomst
De gemeenten op Goeree-Overflakkee willen voor het opstellen van een nieuwe visie op dit sociale domein graag in discussie met cliënten, zorgaanbieders (die nu taken uitvoeren die in de toekomst wellicht overgaan naar de gemeente) en andere geïnteresseerden. Op donder-dagmiddag 28 juni van 13.30 – 16.30 wordt hiervoor een bijeenkomst georganiseerd in het ISGO-gebouw aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis.

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden bij mevrouw T. Cullen van de gemeente Middelharnis. Dat kan via trudie.cullen@middelharnis.nl of telefonisch via (0187) 47 55 71. U ontvangt na aanmelding een uitnodiging met een agenda.

Meer informatie?
Wilt u (eerst) meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met de heer M.T. Baijens van de gemeente Dirksland (m.baijens@dirksland.nl of (0187) 60 80 76) of de heer C.H. van den Bos van de gemeente Middelharnis (cees.van.den.bos@middelharnis.nl of (0187) 47 55 54).

Bent u niet in de gelegenheid de bijeenkomst bij te wonen, maar wilt u wel iets onder de aandacht brengen? Dan kunt u gebruikmaken van bovenstaande contactgegevens. Uw inbreng wordt zeer gewaardeerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant