Afbeelding

Grootse plannen Middelharnis

Actueel 82 keer gelezen

Middelharnis - Op dit moment zijn er verschillende bestemmingsplannen voor de kern van Middelharnis. Deze plannen worden samengevoegd tot één nieuw bestemmingsplan.

Het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf maandag 2 juli acht weken ter inzage. De gemeente Middelharnis organiseert daarom op dinsdagavond 3 juli een informatiebijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan op het gemeentehuis.

De informatiebijeenkomst op 3 juli is voor iedereen toegankelijk en start om 19:30 uur. Tijdens deze avond krijgen bezoekers uitleg over het bestemmingsplan en de wijzigingen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en opmerkingen op het voorontwerp te geven. De huidige bestemmingsplannen voor de kern van Middelharnis vormen de basis van het nieuwe bestemmingsplan. In het gebied zijn nu echter een groot aantal toekomstige ontwikkelingslocaties mogelijk gemaakt via een wijzigingprocedure. Het bestemmingsplan beschermd dorpsgezicht blijft een apart plan en wordt niet gewijzigd.

Bestemmingsplan ter inzage
Vanaf maandag 2 juli ligt het voorontwerp van het bestemmingsplan acht weken ter inzage op het gemeentehuis van Middelharnis. Ook is het plan via www.middelharnis.nl te raadplegen. Iedereen kan tijdens de terinzagetermijn schriftelijk zijn opmerkingen indienen. Op basis van het voorontwerp en de ingebrachte opmerkingen wordt een ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Dit ontwerpbestemmingsplan wordt te zijner tijd ook weer ter inzage gelegd voor de vaststellingsprocedure. Na afronding van de vaststellingsprocedure is het nieuwe bestemmingsplan definitief.

In een bestemmingsplan wordt vastgelegd welke functie de gronden in een bepaald gebied hebben. Ook geeft het plan regels over het gebruik van de grond en bouwwerken op die grond. Aanvragen voor omgevingsvergunningen (de vroegere bouwvergunning) moeten worden getoetst aan het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan bepaalt daardoor mede of ergens gebouwd mag worden. Omdat het plan de komende 10 jaar de toetsingsgrond is voor alle (ver)bouwplannen in Middelharnis, adviseert de gemeente Middelharnis haar inwoners kennis te nemen van het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant