Afbeelding

Pieter Breederveld nieuw raadslid

Actueel 121 keer gelezen

Goedereede - Op donderdag 7 juni nam de SGP-fractie afscheid van hun gewaardeerde fractievoorzitter Hans Klepper, die om gezondheidsredenen is gestopt als raadslid. Dhr. P. (Pieter) Breederveld zal in de raadsvergadering van DV 5 juli beëdigd worden als nieuw raadslid voor de SGP. De heer Breederveld staat inmiddels ook op een verkiesbare plaats op de SGP concept verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee en was daarmee de aangewezen kandidaat voor de SGP in Goedereede.

Door zijn nauwe betrokkenheid met zorginstellingen brengt hij veel ervaring mee op het gebied van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De heer Breederveld is 42 jaar, ruim 16 jaar getrouwd, twee kinderen, een dochter van 11 jaar en een zoon van 8 jaar. Tot oktober vorig jaar diende hij de Hervormde Gemeente van Goedereede als diaken.

Vanuit deze functie was hij o.a. secretaris van de Identiteitsraden van het Verzorgingshuis De Goede Ree en Nieuw Rijsenburgh (v.h. De Samaritaan). Daarnaast was hij nauw betrokken bij de benoeming van afgevaardigden namens de kerken voor de eilandelijke WMO adviesraad. Ook was hij vanuit de kerken betrokken bij het project: ‘het Geheim van Goeree’. Vanuit deze werkgroep is in samenwerking met Stichting Ontmoeting de Veldwerker gestart op Goeree-Overflakkee om jongeren op te zoeken in het kader van verslaving.

Tot op heden is Breederveld secretaris van de Stichting HDG (Hervormd Diakonale Gezondheidszorg). Deze stichting heeft als doelstelling fondsen te verwerven en te beheren welke aangewend worden tot de geestelijke verzorging en tot het algemeen welzijn van de bewoners van De Goede Ree & Nieuw Rijsenburgh (v.h. De Samaritaan).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant