Afbeelding

Gezamenlijke handhavingsactie

Actueel 100 keer gelezen

Regio - Op dinsdag 5 juni 2012 heeft een team van de Douane, Inspectie SZW, de Zeehavenpolitie een gezamenlijke handhavingsactie gehouden in het havengebied rondom Schiedam en Maassluis. De diensten controleerden in gecombineerde teams ieder op hun eigen taakgebied diverse bedrijven en personen.

Tijdens de actie werden 17 bedrijven en bedrijfspanden in deze havengebieden gecontroleerd. Er werd onder andere gecontroleerd op de mogelijke aanwezigheid van misstanden op fiscaal gebied, mogelijke smokkel bij in- uit- en doorvoer, milieudelicten en overtredingen van vreemdelingen- en arbeidswetgeving. Het doel van de actie is naast het constateren van misstanden het vergaren van informatie om de informatiepositie te versterken.

De handhavers hebben diverse overtredingen vastgesteld. Bij één bedrijf is beslag gelegd in verband met een openstaande belastingschuld. Bij een ander bedrijf zijn twee illegale vreemdelingen aangetroffen. Eén pand is met een speurhond, backscatter en warmtebeeldcamera’s onderzocht. Daar bevonden zich middelen die worden gebruikt om een hennepkwekerij in te richten. Ook zijn overtredingen van de Wet Minimumloon en vakantiebijslag geconstateerd. Bij het merendeel van de gecontroleerde bedrijven werden geen onregelmatigheden aangetroffen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant