Afbeelding

Cursus: Weer met plezier naar school

Actueel 97 keer gelezen

De overstap naar het Voortgezet Onderwijs is voor kinderen vaak een spannende gebeurtenis. Vooral voor kinderen die zich op de basisschool niet op hun gemak hebben gevoeld bij leeftijdsgenoten, die heel erg opzien tegen de middelbare school of moeilijk contact maken met mede-leerlingen.

Ze worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest, kunnen maar moeilijk vriendjes krijgen, hebben vaak ruzie zonder dat ze het willen en staan vaak alleen. Speciaal voor deze kinderen organiseert Context Rijnmond (onderdeel van de Parnassia Bavo Groep) bij Careyn in Middelharnis op 22 en 23 augustus de tweedaagse training in sociale vaardigheden: Plezier op School.

De training vindt in de laatste week van de zomervakantie plaats omdat er dan sprake is van een overgangssituatie. Juist omdat de kinderen na de vakantie naar een andere school gaan, kan de training een goede voorbereiding zijn om een geheel nieuwe start te maken met leeftijdsgenoten. Bij de training leren de kinderen onder andere opkomen voor zichzelf, positiever denken en omgaan met moeilijke situaties. De groep zal bestaan uit maximaal tien kinderen en wordt gegeven door twee trainers. Er zitten geen kosten aan de training verbonden.

Aanstaande brugklassers kunnen zich vóór de zomervakantie aanmelden bij Marjan Jongsma van Context. T. (088) 357 17 00 of E. m.jongsma@context.nl. U kunt voor meer informatie ook kijken op www.context.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant