Afbeelding

Corona nieuws maandag 6 april update 15:30 uur

Actueel 1.256 keer gelezen

RIVM actuele informatie over coronavirus

Wijzigingsdatum 06-04-2020 |13:55

Positief geteste personen: 18.803 (+952)
Ziekenhuisopnames: 7.135 (+260)
Overleden personen: 1.867 (+101)

Lager sterftecijfer
Een aantal personen heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten. Gisteren werden er door het RIVM 115 doden en 253 ziekenhuisopnames gemeld. Daarmee ligt het sterftecijfer vandaag opnieuw lager. Het aantal opnames is ietsje hoger. 

Wereldwijd meer dan 1 miljoen besmettingen
Wereldwijd zijn meer dan 70.000 mensen bezweken aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Het aantal besmettingen in de wereld is inmiddels de 1,2 miljoen gepasseerd. 

Tijdelijk nieuwe locatie psychogeriatrische bewoners met coronavirus van Nieuw Rijsenburgh

Een locatie van Argos Zorggroep in Vlaardingen wordt vanaf zondag 5 april tijdelijk gebruikt als zorglocatie voor 12 bewoners van Nieuw Rijsenburgh. Het gaat om bewoners met een psychogeriatrische aandoening, die besmet zijn met het coronavirus. Bewoners, familie en mantelzorgers zijn hierover zaterdag 4 april geïnformeerd. Hierdoor kunnen psychogeriatrische bewoners van Nieuw Rijsenburgh met en zonder corona besmetting beter gescheiden van elkaar verpleegd worden.

Tot vrijdag 3 april was er op de locatie Nieuw Rijsenburgh ruimte om de bewoners, die gezond, besmet en verdacht van besmetting waren, gescheiden van elkaar te verplegen. Door bewoners binnen het huis te verplaatsen was het mogelijk om geclusterd te verplegen en het risico van overdracht van het virus te verlagen. Doordat het aantal bewoners van woongroepen met een verdenking op corona vrijdag toenam, wordt het onmogelijk om binnen de locatie Nieuw Rijsenburgh het risico van virusoverdracht te minimaliseren voor niet besmette bewoners van meerdere woongroepen. Om verdere verspreiding van het virus in Nieuw Rijsenburgh te voorkomen is de maatregel tot het openen van een nieuwe, tijdelijke zorglocatie nodig. Het huis van Argos Zorggroep in Vlaardingen biedt op dit moment een goed passende faciliteit met de juiste en benodigde zorg, kennis en kunde om deze groep bewoners te verplegen.
 
CuraMare zet alles op alles om de overgang naar de tijdelijke locatie in Vlaardingen zo goed mogelijk te laten verlopen. Er wordt met veel aandacht per bewoner gekeken welke psychische, lichamelijke en geestelijke zorg nodig is. Ook gaat een deel van de bekende verzorgenden en geestelijke verzorging mee met de bewoners naar Vlaardingen. Het contact met de familie blijft mogelijk door beeldbellen via de iPad.
 
De bewoners van zorgappartementen die besmet zijn met het coronavirus blijven wel op locatie Nieuw Rijsenburgh. Zij verblijven in isolatie in hun appartement.
 
Mochten er in de nabije toekomst nog andere bewoners - met een psychogeriatrische aandoening - besmet raken met het coronavirus, dan worden deze bewoners mogelijk ook overgeplaatst naar de zorglocatie van Argos Zorggroep in Vlaardingen.
 
De overplaatsing naar deze locatie betreft een tijdelijke maatregel. Als een bewoner van het coronavirus is hersteld, wordt de bewoner zo snel mogelijk weer teruggebracht naar de eigen woning in Nieuw Rijsenburgh.

(Bron: CuraMare)
 

    
    
    

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant