Afbeelding
Miranda Scholts

Karateschool Kiyozumi laat kinderen trainen via beeld bellen

Actueel 273 keer gelezen

De scholen zijn al een paar weken dicht maar of dat nog niet vervelend genoeg is sluiten een voor een ook alle sportclubs en verenigingen waar een heleboel kinderen met plezier wekelijks hun favoriete sport uit oefenen. Zo ook heeft karateschool Kiyozumi uit Sommelsdijk noodgedwongen de deuren moeten sluiten voor hun ruim 70 leden. Een bittere pil en een teleurstellend besluit. Drie keer in de week wordt er fanatiek getraind bij de gebroeders Smit in de Dojo aan de Molenlaan.

Dus werd er nagedacht hoe men toch alle leden wekelijks aan hun portie training kon laten komen en zo werd er een begin gemaakt met training via beeld bellen.
Het was even proberen, testen en aanpassen. 

Iedereen moest het een en ander thuis installeren. Dat ging soms niet zo makkelijk. Maar met de inzet van de hele vereniging lukte het uiteindelijk goed. Er werd een groep aangemaakt op "hangouts" en alle jeugdleden werden hiervoor uitgenodigd.

Via alle woonkamers kon iedereen Seinsei André, die de lessen verzorgde vanuit de gymzaal, zien en horen! Op deze manier wordt er een uur lang lekker met elkaar getraind! Sensei André en Sensei Hans kunnen via de schermen iedereen goed zien en begeleiden. 

Eigenlijk is het nog verrassend om te zien hoeveel mogelijkheden er nog zijn om op een simpele primitieve manier iedereen enthousiast in beweging te houden. Op deze manier blijven ze betrokken bij elkaar, zien ze elkaar toch elke week even al is het via de schermen.

Ondanks de strenge maatregelen en de grote afstand zijn ze op deze manier toch dicht bij elkaar. Ze hopen natuurlijk dat ze elkaar snel weer kunnen verwelkomen in hun gymzaal maar voor nu kunnen we toch enthousiast door gaan met deze mooie sport.
 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant