Afbeelding

Corona nieuws donderdag 2 april 16:30 uur

Actueel 753 keer gelezen

87 corona-zieken en 12 doden binnen CuraMare

In totaal zijn er binnen CuraMare op Goeree-Overflakkee al 87 mensen positief getest op het corona-virus. Ook zijn er helaas al 12 mensen overleden aan het virus, dat is er één meer dan gisteren. Zoals eerder al gezegd laten deze cijfers verder niets zien over de rest van het eiland. We raden daarom iedereen aan om altijd en overal alert te blijven. Houd afstand, minstens anderhalve meter, en blijf zoveel mogelijk thuis.

(Bron: Sam Fish, GOEREE-OVERFLAKKEE.nieuws.nl)

RIVM: 166 sterfgevallen erbij, 625 nieuw gemelde ziekenhuisopnames

De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 166 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal aantal overleden patiënten komt daarmee op 1339. Dat meldt het RIVM in de dagelijkse update. De toename van 166 nieuw gemelde sterfgevallen is de een-na-hoogste tot nu toe, 31 maart waren het er 175. Het RIVM benadrukt dat deze 166 mensen lang niet allemaal de afgelopen 24 uur zijn overleden.
Het aantal positief geteste patiënten staat nu op 14.697 personen, een stijging van 1083 ten opzichte van gistermiddag. 5784 coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, een stijging van 625 personen.


Faunapark Flakkee gered van corona-ondergang
Vorige week deden ze nog een noodkreet, omdat ze zich zorgen maakten over hun dieren. Want hoe kun je ze blijven voeren als je geen inkomsten meer hebt? Maar nu, dankzij steun van mensen en bedrijven, hoeven ze zich voorlopig geen zorgen te maken. Zo ongeveer alle dieren zijn geadopteerd. "De stokstaartjes en de ezels; heel bijzonder. Maar ook de dwergmuis, de raaf en de uilen. Ja, en het stinkdier! Die is geadopteerd door rioolbedrijf Reedor in Middelharnis. Die hebben bedacht we gaan een stinkdier adopteren, want dat hoort bij een rioolbedrijf. Dat is gewoon geweldig." En dat komt heel goed uit, want de dierentuin heeft een boel extra bekkies te voeren, want er is een ware babyboom gaande. 

(Bron: www.rijnmond.nl)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant