Afbeelding

Corona nieuws woensdag 1 april 13:00 uur

Actueel 654 keer gelezen

Nieuwe corona-update; al zeker 11 mensen overleden

CuraMare heeft eerder deze week laten weten op elke werkdag van de week een overzicht te plaatsen. Daarin is te zien hoeveel mensen binnen de zorgorganisatie positief getest zijn op het corona-virus.

Volgens het nieuwe kaartje gaat het om 88 positief geteste mensen met het virus. Daarnaast zijn er ook al 11 mensen overleden aan het virus. Let wel op, dit zijn alleen de cijfers van binnen CuraMare. Er zijn ook mensen buiten CuraMare besmet. Hoe veel dat er precies zijn is op dit moment niet bekend.

"De afgelopen dagen werden de cijfers en statistieken via het RIVM en de GGD gepubliceerd. Vanwege de grote betrokkenheid van bewoners van Goeree-Overflakkee en omliggende gemeenten willen we de aantallen op onze locaties delen. Bijna iedere eilandbewoner kent wel iemand die binnen één van onze locaties verblijft. Wij begrijpen dat het belangrijk is deze cijfers te delen," laten ze weten.

(Bron: Sam Fish – GOEREE-OVERFLAKKEE.nieuws.nl
 

RIVM: Besmettingsgraad lijkt flink te dalen

Het coronavirus boet al vanaf 16 maart aan kracht in en die trend lijkt door te zetten. Dat zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel in de Tweede Kamer. Die conclusie betekent niet dat de maatregelen gelijk versoepeld kunnen worden.

"Volhouden van maatregelen is nu cruciaal. Als we dit loslaten, gaat die curve weer stijgen. Dan stijgt ook weer de vraag naar (intensieve) zorg," aldus Van Dissel tegen Kamerleden in een briefing over het coronavirus. 

Daarnaast tonen de grafieken dat de bezetting van de ic's pas half juli weer zakt onder de gebruikelijke capaciteit, die 1150 plaatsen bedraagt. De voorspelde piek ligt rond 1 mei, als er alleen voor coronapatiënten al 2400 ic-plekken nodig zijn. Daar komen andere ernstig zieken nog bij. 

(Bron: AD)


Landelijke corona-maatregelen verlengd tot 28 april

Tijdens een persconferentie is dinsdagavond 31 maart meer bekend geworden over de huidige corona-maatregelen. Deze zijn verlengd tot sowieso 28 april.

Een paar weken geleden kondigde de overheid verschillende maatregelen af. Daaronder vallen het niet meer handen schudden, altijd anderhalve meter afstand houden, het sluiten van scholen, sportscholen en horeca en het niet mogen doorgaan van melding- en vergunning plichtige evenementen. Die laatste maatregel geldt sowieso tot 1 juni.

Premier Rutte geeft aan dat de sluiting sowieso tot en met de meivakantie gaat duren. "Maar na 28 april is het niet direct over, dus ga niet meteen plannen maken voor de meivakantie," laat Rutte weten. "In de week voor 28 april gaan we kijken hoe we er op dat moment voorstaan en hoe we verder moeten." Er wordt dan, net als nu, gekeken naar de maatregelen en de duur daarvan. Loop dus niet op de zaken vooruit. Wanneer we teruggaan naar 'normaal' gebeurt dit in stappen.

(Bron: Sam Fish - GOEREE-OVERFLAKKEE.nieuws.nl)


Stel je vragen live aan de politie!

De politie Goeree-Overflakkee heeft aangekondigd dat er in april 3 dagen per week gechat kan worden met het team. Zo krijg je persoonlijk antwoord op al je vragen.
De chat kan gaan over alles. Verkeersregels, aangifte doen, maar je kunt ook politie-gerelateerde vragen stellen over het corona-virus. Deze chats zijn op dinsdag, woensdag en donderdag van 19.00 tot 21.00 uur op vraaghetdepolitie.nl/chat.

Daarnaast is er op alle woensdag in april ook een speciale zedenchat. Daarin kun je terecht voor specifieke vragen over zedendelicten. 'Wat moet je doen als je naaktfoto ongewenst online staat?' en 'Wat als daarmee gedreigd wordt?'. Blijf er niet meer rondlopen en deel je verhaal met de politie. Zij weten precies wat je kunt doen om dit te stoppen. Deze chat is van 19.00 tot 21.00 uur.

(Bron: Sam Fish - GOEREE-OVERFLAKKEE.nieuws.nl)


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant