Afbeelding

Corona nieuws zaterdag 28 maart 13:45 uur

Actueel 793 keer gelezen

Steun de lokale horeca en laat eten thuis bezorgen

Om onze lokale ondernemers niet te laten vallen is het aan de inwoners van Goeree-Overflakkee om hen te helpen. Want de lokale horecaondernemers zijn creatief en hebben zo hun eigen acties opgezet.
Er worden heerlijke gerechten thuisbezorgd of klanten kunnen deze ophalen bij het restaurant. Maar niet iedereen is ervan op de hoogte welke restaurants of snackbars een oplossing hebben gevonden voor de maatregel. De nieuwe website SteunLokaleHoreca.nl brengt alle tijdelijke bezorg- en afhaallocaties op Goeree-Overflakkee in kaart.
Het aanbod op de website is groot. Er staat inmiddels meer dan veertig Flakkeese horecazaken op. Zij kunnen zich gratis aanmelden op de website. En als ze daar dan toch zijn kunnen ze direct een menukaart achterlaten of een link naar hun eigen website. Op deze manier kun je over het hele eiland nog gewoon pizza, broodjes, pasta's, snacks, maaltijdschotels en nog veel meer bestellen! (Bron: GOEREE-OVERFLAKKEE.nieuws.nl)


Faunapark Flakkee in de problemen door corona

Het park in Nieuwe-Tonge is bang voor wat de crisis gaat doen. "Van de één op andere dag geen inkomsten," schrijven ze op Facebook. "De korte termijn zorg is die voor onze dieren." Ze zijn bang dat ze binnenkort niet meer voor de dieren kunnen zorgen.
Daarbij gaat het vooral om medische zorg en natuurlijk de voeding en andere benodigdheden. Hoelang kan het park dit nog bekostigen zonder inkomsten? Daarom heeft het park geld nodig.
Ben je in de positie om het park financieel te steunen op welke manier dan ook? Kijk op http://www.faunaparkflakkee.nlvoor alle mogelijkheden. Het park en de dieren is iedereen enorm dankbaar.
 

Campings op Goeree-Overflakkee gesloten

In de regio Rotterdam-Rijnmond, dus ook in de gemeente Goeree-Overflakkee, worden de campings gesloten om recreatief gebruik tegen te gaan. Dit heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vandaag besloten. 
Vanwege het risico op onderlinge besmetting is besloten om toeristisch kamperen niet meer toe te staan. Het gaat hierbij om kampeerplaatsen, camperplaatsen en seizoensplaatsen. Voor jachthavens geldt dat deze niet meer toegankelijk zijn voor passanten, maar wel voor vaste ligplaatshouders. 
Deze regels gaan per direct in, maar om de verschillende partijen de tijd te geven om ze toe te passen, zal er binnen de gemeente Goeree-Overflakkee voor maandag 30 maart 12:00 uur geen handhaving plaatsvinden. De maatregelen gelden in principe tot en met 6 april, maar met mogelijke verlenging. 
Als er sprake is van permanente bewoning of bewoning door arbeidsmigranten wordt er een uitzondering gemaakt, om te voorkomen dat mensen op straat komen te staan. Het gebruik van jaarplaatsen en andere vormen van recreatief nachtverblijf is niet verboden, maar iedereen wordt wel met klem verzocht om thuis te blijven en deze niet te gebruiken.
 
  
Centrum voor Jeugd en Gezin past dienstverlening aan

De verscherpte landelijke maatregelen zijn vanzelfsprekend ook invloed op de dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Zo verminderen zij het aantal contactmomenten, doen zij consulten waar mogelijk telefonisch en gaan de vaccinatiedagen niet door. Zij hebben daarvoor nauw contact met het RIVM, GGD Rotterdam-Rijnmond en volgen de landelijke richtlijnen van de jeugdgezondheidszorg.
Voorlopig gaan de inloopspreekuren op al de CJG-locaties niet door. Dit geldt ook voor de themabijeenkomsten. De inloopspreekuren waar vrouwen die 22 weken of langer zwanger zijn een vaccinatie tegen kinkhoest kunnen halen, gaan wél door. Net als een deel van de consulten voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
De vaccinatiedagen stellen zij in elk geval uit tot na de zomervakantie. Dit vormt geen bezwaar voor de bescherming tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio (DTP), bof, mazelen en rodehond (BMR) en het humaan papillomavirus (HPV). Wie nu was uitgenodigd, krijgt voor de vaccinatiedagen in het najaar opnieuw een uitnodiging.
Voor de vaccinatie tegen meningokokkenziekte typen A, C, W en Y zoeken zij naar een manier waarop wij deze toch kunnen aanbieden vóór 1 juli 2020. Meningokokkenziekte type W circuleert namelijk nog steeds, waardoor wij hiertegen bij voorkeur voor de zomervakantie vaccineren.
Op de website centrumvoorjeugdengezin.nl kunnen ouders lezen hoe de dienstverlening er de komende tijd uitziet. Ook delen ze daarin de maatregelen die voor iedereen belangrijk zijn om zich aan te houden. Denk aan: niet naar een afspraak komen bij hoesten, benauwd zijn, een flinke neusverkoudheid of koorts boven de 38°C. Natuurlijk houden wij deze website actueel.
 

Wissellijstenproject Trefpunt

Omdat het Trefpunt in Stad aan 't Haringvliet tot 1 juni gesloten blijft, is het wissellijstenproject van de grote zaal tijdelijk verplaatst naar voor de ramen aan de straatzijde zodat iedereen die langs komt de inhoud van de lijsten kan bekijken. De maand april zijn de portretten van de twaalf Stadse brandweerlieden te zien. Jan Mackloet heeft ze gemaakt om in deze tijd naast de  helden in de zorg en in supermarkten ook deze helden in het zonnetje te zetten. Als u een keer een luchtje gaat scheppen en belooft dat u niet dichter dn 1.50 meter bij andere mensen komt kunt u ze in de Oranjelaan gaan bekijken.
 

Gratis adviesgesprek voor ondernemers

N. Lotte heeft een organisatie en adviesbureau in Sommelsdijk. Gezien de huidige (corona) crisis, waardoor er voor ondernemers ongekend zware tijden aangebroken zijn wil zij hulp bieden waar zij kan. Derhalve biedt zij alle lokale ondernemers (op Goeree-Overflakkee) een gratis adviesgesprek aan. Dit kan zowel telefonisch als per mail.
N. Lotte senior consultant. (Mellron) 0622259846. mellronconsultancy@hotmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant