Afbeelding

Corona nieuws woensdag 25 maart 11.00 uur

Actueel 1.362 keer gelezen

Uitbraak corona in woon-zorglocatie Nieuw Rijsenburgh

Sommelsdijk -  In een week tijd zijn drie bewoners van woon-zorgcomplex Nieuwe Rijsenburgh overleden en minstens dertien personen besmet geraakt. Nog eens dertien bewoners wachten op de uitslag van een test. 
Vermoedelijk zijn ze besmet tijdens een kerkelijke bijeenkomst op Biddag voor Gewas en Arbeid op 11 maart in de Lukaskapel bij het woon-zorgcomplex. Bewoners die in de vleugel wonen waar mensen met een corona besmetting wonen, zitten in isolatie. De keukens van die woningen worden als sluis gebruikt. Het personeel trekt voor ieder bezoek beschermende kleding aan, die uitgaat als de bewoner verzorgd is. (Bron: AD)

43 personen positief getest
Inmiddels zijn 43 mensen positief getest op het Corona virus. Dit is echter niet het exacte aantal mensen dat besmet is, want veel mensen worden niet getest. Alleen als ze zo ziek zijn dat ze het ziekenhuis in moeten, dan worden ze getest. Ook als men in een risicogroep valt en in de zorg werkt.

Coronamaatregel huisartsenzorg Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee: patiënten met en zonder verdenking op corona worden gescheiden van elkaar gezien door de huisarts.

Met ingang van 22 maart is de huisartsenzorg voor alle patiënten in de regio Hoeksche Waard en vanaf 25 maart ook op Goeree-Overflakkee middels 'gescheiden patiëntenstromen' georganiseerd. Dit om te voorkomen dat patiënten elkaar in het voorbijgaan besmetten. Concreet houdt de maatregel in dat patiënten met luchtwegklachten (neusverkouden, hoesten, keelpijn en eventueel koorts) en patiënten zonder luchtwegklachten zoveel mogelijk op verschillende locaties worden beoordeeld door de huisarts. Voor individuele patiënten kan dit tot gevolg hebben dat zij zowel buiten kantoortijden ('s avonds, 's nachts en in het weekend) als overdag op een andere plek en door een andere huisarts gezien worden dan zij gewend zijn. Patiënten krijgen aan de telefoon te horen bij welke huisarts en praktijk zij terecht kunnen.    
Om de groeiende patiëntenstroom in goede banen te kunnen leiden en goede en veilige huisartsen- zorg te kunnen garanderen aan alle patiënten (wel en niet corona-gerelateerd), doen wij een dringende oproep aan alle inwoners van de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee:
1)    Volg de richtlijn van het RIVM en de overheid en blijf consequent thuis als u neusverkouden bent, hoest, keelpijn en/of koorts hebt. 
2)    Bel alleen met de huisarts als uw klachten verergeren en u medische hulp nodig heeft.
3)    Ga niet zonder afspraak naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Bel altijd eerst!
4)    Overdag belt u gewoon naar de eigen huisartsenpraktijk. 's Avonds, 's nachts en in het weekend belt u – mits het spoedeisend is - de huisartsenpost.
5)    Houd er rekening mee dat u misschien geholpen wordt door iemand anders of ergens anders dan u gewend bent.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de huisartsenpost: info@huisartsenpost.nl


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant