Afbeelding
Foto: Maria Evers

Zij kwamen allen tezamen in 't Prieel

Actueel 364 keer gelezen

Middelharnis - "Mensen samenbrengen en mensen niet eenzaam laten zijn met Kerst", dat was ons idee vertelt Corina van Gulik - Melissant, die samen met Jacqueline van Dijk - Stoutjesdijk en Monique Bakelaar - Suijker een kerstdiner organiseerde dat op 2e Kerstdag in 't Prieel van recreatiecentrum De Staver werd gehouden.

Door Maria Evers

De aanloop van dit evenement begon zo'n vier jaar geleden. "Jacqueline en ik delen een tante die na het overlijden van haar man, een eenzame kerst tegemoet ging. Dat maakte, onafhankelijk van elkaar, wat bij ons wakker. Zij was een (inmiddels ook overleden) tante die zich zonder twijfel meteen als vrijwilliger aangemeld zou hebben. Jacqueline en ik hebben toen in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge een gezamenlijke kerstmaaltijd gehouden. Dat was gezellig en zeer geslaagd. Toch wilden we er niet meteen een jaarlijkse traditie van maken, omdat we zelf ook met de familie activiteiten hadden."

In het voorjaar kwam het plan weer op. "Marco Bestman uit Ooltgensplaat vroeg waarom we het niet meteen voor het hele eiland zouden doen. Toen kwam de Staver in gedachten, als een centrale plek op het eiland. We zijn brutaal gewoon binnengestapt met ons verhaal. Manager Lesly Wolters was direct enthousiast en stelde 't Prieel beschikbaar."

Vrijwilligers
Half september is alles echt opgestart. "Monique was in eerste instantie gevraagd om als  voorgerecht haar overheerlijke soep te maken. Na wat wikken en wegen bood ze aan om mee te helpen in de organisatie. Joost van Welsenis van Goed voor Goed stelde voor om mee te denken en hielp met zijn organisatie waar mogelijk, zoals met het vervoer van de bezoekers. Via Facebook en mond-tot-mondreclame hebben zich talloze vrijwilligers gemeld, die hun steentje wilden bijdragen. Uiteindelijk hebben ruim vijftig mensen geholpen. Niet alleen op de avond zelf, maar ook in aanloop met allerlei hand- en spandiensten en op de dag zelf met de zaal inrichten. Een deel van hen ging daarna weg voor een kerstviering in eigen kring."

Oecumenisch koor
De  inloop voor de kerstviering was vanaf 15.00 uur. Het Oecumenisch koor onder leiding van dirigent Henk Oosthoek zong kerstliederen. "Ze zongen heel mooi", was de mening van menig luisteraar. "Het was een mooie ondersteuning van de sfeer."

Medewerking alom
Tegen de verwachtingen in van de organisatie voor zo'n eerst maal, stroomden de aanmeldingen binnen. "We hadden zelf rekening gehouden met zo'n 150 deelnemers. Uiteindelijk werden het er meer dan 200." Veel bedrijven en particulieren hebben dit gezamenlijke kerstfeest gesponsord. "Het is een hele indrukwekkende lijst geworden. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee en de Rabobank hebben meegedaan. We zijn echt aangenaam verrast door al het enthousiasme dat we overal ontmoetten."
 
Moe maar voldaan
De reacties van de deelnemers en vrijwilligers zijn heel positief. "Natuurlijk zijn er altijd zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Maar al en met al kunnen we moe maar voldaan terugkijken op een mooie kerstviering."


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant