Afbeelding

Kampioenenhuldiging van de Ladies League Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden

Actueel 457 keer gelezen

Op zaterdag 2 november was het dan zover, de kampioenenhuldiging van het Samenspel in Verenigingsgebouw "Ons Huis" te Herkingen. Hier werden ook de deelneemsters van de Ladies League speciaal gehuldigd door voorzitter Jaap Jongejan, aan wie je zoiets heel goed kan overlaten. Het was een hele gezellige middag, die druk werd bezocht en waarbij we tussendoor ook nog eens van het heerlijk Chinees buffet konden eten.

Door Sonja Hagens

Na de verloting was er van Jaap een mooi woordje voor het oprichten van onze eigen competitie, en iedereen die prijs had gewonnen tijdens onze competitie van 3 vluchten, werd het podium op het geroepen om hun prijzen in ontvangst te komen nemen. En wat waren we trots allemaal!

Het comité van de Ladies League, Marlien, Corina en Sonja,  hadden het er druk mee gehad in de dagen naar aanloop van deze feestmiddag. Alles moest in kannen en kruiken zijn, en dat wasgoed gelukt. De een haalde d geschonken prijzen op, de ander maakte de bonnen gereed om te laten ondertekenen door de liefhebbers die een jonge duif 2020 aan onze competitie hadden beloofd (hierover later meer), terwijl de ander druk bezig was om kaartjes te maken om aan de geschonken prijzen te kunnen hangen. Dit natuurlijk ook om onze sponsors te prijzen. Natuurlijk wel met een roze lintje er aan.

Joop Torreman, van het tuincentrum uit Rocanje, had bloemen geschonken voor de vluchtwinnaressen en voor de kampioenen. En wat had hij dit ook fantastisch gedaan zeg!  
In plaats van de 3 bossen bloemen die Annemiek Tiggelman uit Middelharnis had gewonnen, had hij een één héél groot  boeket gemaakt. Hetzelfde voor Marlien van den Bos uit Middelharnis,  zij had 2 bossen bloemen gewonnen en kreeg ook één groot boeket, iets kleiner dan die van Annemiek. En dan was er nog een boeketje voor de eerste vluchtwinnares Heléne Zwackhalen uit Ooltgensplaat.


Bakkerij Koese uit Sommelsdijk had speciale Ladies League taartjes gemaakt, in de duivenpakketjes van Duivenshop Nobels uit Achthuizen zat o.a. een zakje grit, zakje roodsteen, pot badzout, potje piksteen en blok piksteen, en dan waren er nog de VVV cadeaubonnen geschonken door Toppigeons Veilinghuis uit Oude-Tonge , de rollades van Slagerij van Zuidland uit Dirksland, en 25 kg. voer van Fam. Wijnties uit Oudenhoorn.

Als laatste wilden wij natuurlijk ook Richard van den Bos bedanken voor zijn inzet. Dankzij Richard werden onze uitslagen gemaakt en de kampioenschappen berekend. Hij kreeg van ons een cadeaubon, geschonken door Tuincentrum Graka uit Sommelsdijk.

Deze kampioenen kregen een mooie bokaal, geschonken door het bestuur van het Samenspel.

Onaangewezen Kampioen :

1.    Marlien van den Bos
2.    Annemiek Tiggelman
3.    Sonja Hagens

Aangewezen Kampioen :

1.    Annemiek Tiggelman
2.    Sonja Hagens
3.    Purdey Wetterhahn

Duifkampioen :  Marlien van den Bos.

Na de prijsuitreiking wilde Jaap Jongejan de dames die hebben meegedaan allemaal op het podium voor een groepsfoto.

Niet alle 15 deelneemsters waren aanwezig, maar op de foto staan de volgende dames. v.l.n.r. Annemiek Tiggelman, Purdey Wetterhahn, Sonja Hagens, Mevr. Kievit, Babeth Briggeman met achter haar Corina Beijer, Jozien Wijnties, Iveth Briggeman, Roos Doorn en Marlien van den Bos. 

Annemiek had speciaal voor deze prijsuitreiking een mooi shirt aangetrokken.  

Kortom het was een heel geslaagd 1e seizoen van de Ladies League, en dit hebben we mogelijk kunnen maken door onze sponsors waarvoor onze hartelijke dank!

Intussen hebben zich voor volgend jaar alweer 5 nieuwe dames aangemeld en we hebben een eigen comité opgericht, dus dat beloofd een leuke competitie te worden hier op Goeree-Overflakkee en Voorne Putten.

Namens het comité,
                             Sonja Hagens
                             Marlien van den Bos
                             Corina Beijer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant