Afbeelding

Ludieke actie plus inzamelingsactie Stichting ALS Nederland

Actueel 524 keer gelezen

Op zondag 1 december jl. zijn Hans van Nieuwenhuijzen en zijn gezin enorm verrast door zijn collega's van G4S. Nadat Hans, getrouwd en vader van drie kinderen, op 8 oktober jl. de diagnose ALS heeft gehad, staat hun wereld op z'n kop. Met veel plezier heeft Hans bijna 15 jaar bij het bedrijf G4S gewerkt, maar na de diagnose moest hij hier per direct mee stoppen. Dit heeft niet alleen veel indruk op hem gemaakt, maar ook op zijn collega's. Om Hans en zijn gezin een hart onder de riem te steken, is het idee ontstaan om met zoveel mogelijk geldwagens langs het huis van Hans te gaan. Er is een oproep gedaan binnen het bedrijf en de animo is enorm groot gebleken.

Met bijna 40 geldwagens met daarin 80 collega's en nog zo'n 20 oud-collega's in een touringcar is men van het bedrijf in Rotterdam naar Middelharnis gereden. Een enorme organisatie, wat een indrukwekkend gezicht op de (snel)weg heeft opgeleverd. Onder begeleiding van zwaailicht en vuurwerk is de colonne gearriveerd bij het huis van hun collega in Middelharnis. Aan alles is gedacht, van fotograaf tot catering. Een emotioneel en indrukwekkend tafereel, zowel voor het gezin als de collega's zelf. Nog nooit eerder is er zoiets gebeurd en gedaan bij het bedrijf in Rotterdam.

De diagnose ALS zorgt voor een hoop machteloosheid, want er is helaas nog geen behandelplan. Ook het gezin van Hans ervaart deze machteloosheid. Om toch iets te kunnen doen, wordt er door hen enthousiast meegedaan aan de 0%4ALS Challenge van Stichting ALS Nederland. Het idee is simpel: in januari geen alcohol drinken en hiervoor geld inzamelen voor de strijd tegen ALS. Het is het tweede jaar dat Stichting ALS Nederland met deze challenge van start gaat, vorig jaar is er € 37.075 opgehaald. Je kunt individueel en als team meedoen. Het gezin van Hans doet mee onder de naam Team Nieuwenhuuzen en er kan nog steeds gedoneerd worden. Ga naar www.nulprocentvoorals.nl/team/nieuwenhuuzen en help hen in de strijd tegen ALS! Het gedoneerde geld wordt direct op de rekening van Stichting ALS Nederland gestort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant