"Op Jenaplanschool 't Kompas zijn zelfbewuste gelukkige kinderen die werken aan hun eigen leerdoelen…"

Inspecteur bezoekt Jenaplanschool in Den Bommel

Actueel 690 keer gelezen

Den Bommel  - Op donderdag 28 november bracht de inspecteur van onderwijs een bezoek aan Christelijke Jenaplanschool t Kompas in den Bommel. 't Kompas is de enige Jenaplanschool op het eiland en sinds vier jaar volledig gecertificeerd als erkende en deskundige Jenaplanschool. 

De inspecteur onderzocht op de school de didactiek van het lesgeven; niet als een beoordelend onderzoek maar om informatie te verzamelen en in kaart te brengen voor de minister. Het was dan ook een themaonderzoek.  De inspecteur deed dit door in de stamgroepen de lessen te observeren en vooral met de kinderen zelf te praten.

De inspecteur heeft tijdens zijn bezoek aan de school de volgende zaken geobserveerd en ervaren: 
De lessen zijn op school betekenisvol en alle kinderen voelen zich heel betrokken. De leerkrachten kennen de kinderen en geven extra uitdaging of de extra hulp en ondersteuning als kinderen dit nodig hebben om optimaal te kunnen presteren. Ieder kind doet dit op zijn eigen unieke wijze. De sfeer in de school (het pedagogische klimaat) is heel positief; er wordt heel veel samen en met maatjes gewerkt. Kinderen zitten een gemengde groepen en helpen elkaar. De kinderen zitten in groepjes en in verschillende werkplekken in de school. Er zijn veel kindgesprekken en kinderen voelen zich eigenaar voor hun eigen leerproces. Ondanks de regen en de Sinterklaastijd waren de kinderen heel taakgericht en heel zelfstandig met hun opdrachten bezig. Door te werken met dag- en week -plannen zijn kinderen heel zelfstandig en voelen ze zich zelf verantwoordelijk voor hun eigen leerdoelen. 

Spelen - werken - vieren en de kring zijn wisselen elkaar af in het Jenaplanonderwijs. De inspecteur heeft alle onderdelen deze morgen mogen zien. Het team draagt samen met een betrokken groep ouders het onderwijs uit. De inspecteur roemde de kwaliteit van het lesgeven op 't Kompas en de manier waarop de school dit organiseert als bijzonder goed. Hij gaf hiervoor complimenten aan het team en prees hen voor hun passie, deskundigheid. en professionele houding. Op dinsdag vierde de school dan ook met alle kinderen feest om deze mooie lovende woorden en complimenten van de inspecteur te vieren!
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant