Twee koren, twee muziekstijlen, één gezamenlijk concert | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Shantykoor Op Volle Kracht uit Middelharnis.
Shantykoor Op Volle Kracht uit Middelharnis. (Foto: Picasa)

Twee koren, twee muziekstijlen, één gezamenlijk concert

  •   388 keer gelezen   Actueel

Middelharnis- Twee november belooft een spetterende avond te worden in het Prieel van de Staver in Sommelsdijk. Reden: het optreden van twee koren met een uiteenlopend repertoire. Maar ook: de toehoorders worden er actief bij betrokken met aloude meezingers en in het gehoor liggende popsongs.

Door Henk Blanke

Om de paar jaar geeft shantykoor 'Op Volle Kracht' uit Middelharnis een groot(s) optreden. Daarbij wordt altijd een koor uit de regio uitgenodigd. Dit keer is dat het popkoor 'The Blue Stocking Singers' uit Nieuwe-Tonge.
Shanty's en popsongs, gaan die wel samen? Uiteraard! Shanty's klinken heel bekend in de oren en popmuziek wordt dag in, dag uit gedraaid. Daardoor zullen de toehoorders die avond alleen maar naar herkenbare en in het gehoor liggende muziek luisteren. Sterker: de neiging om mee te zingen zal steeds sterker worden. Daar is rekening mee gehouden. Want na de pauze is het programma zo ingericht, dat het publiek gezellig met beide koren mee kan zingen.

Shantykoor 'Op volle kracht'
In april 2003 werd dit koor opgericht. In de 16 jaar van haar bestaan is er heel wat gebeurd. Zo zijn er drie cd's van het koor verschenen. De laatste, met de passende titel 'Tussen Haringvliet en Grevelingen' is nog te koop. Ieder jaar treedt het koor zo'n 20 keer op. Dat doet het in de 'eigen havens', zoals Middelharnis, Goedereede en Ouddorp. Maar ook buiten het eiland is het een graag gezien en gehoord gastkoor. Zo zijn regelmatig optredens in Spijkenisse, Vlaardingen en Schiedam, maar ook in Veere en Zoutelande. Ook op de Wereldhavendagen in Rotterdam en bij 'Dordt op Stoom' brengt het koor zijn repertoire ten gehore. Het koor bestaat uit ongeveer 45 leden en wordt begeleid door een combo van drie accordeonisten, twee gitaristen en een drummer. Dirigent is Ton Warmenhoven. Alle liederen worden door hem gearrangeerd, zodanig, dat er driestemmig gezongen wordt. Het repertoire bestaat niet alleen uit shanty's. Wel spelen de zee en schepen een belangrijke rol in vrijwel alle liederen, die in het Nederlands, Engels en Duits gezongen worden.

Popkoor The Blue Stocking Singers
Popkoor The Blue Stocking Singers' is al jarenlang een begrip in Nieuwe-Tonge en wijde omgeving. De geschiedenis gaat terug tot het jaar 1976 met de oprichting van een kinderkoor uit de muziekvereniging Jong Apollo. Na een reünie ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan, besloten oud leden een nieuw koor op te richten. The Blue Stocking Singers, met een knipoog naar de bijnaam van de inwoners van Nieuwe-Tonge, was geboren. Een succesvol bestaan is mede afhankelijk van degene die het koor leidt. Els van de Wetering, o.a. bekend van haar band 'Watch Els' doet dat met verve. Het repertoire van The Blue Stocking Singers bestaat uit hedendaagse popsongs, die door Els gearrangeerd worden. Het uit 25 leden bestaande koor zingt de nummers minimaal driestemmig. De begeleiding is in handen van een combo, dat bestaat uit piano, percussie, (bas)gitaar en dwarsfluit. Het koor treedt regelmatig op in de regio. Ook op Korenslag in Middelburg zijn zij een graag geziene gast.

Programma
Op Volle Kracht' brengt een aantal Engels- en Nederlandstalige shanty's en zeemansliederen ten gehore. The Blue Stocking Singers zingen daarna in dezelfde twee talen popsongs zoals, Arcade, Happy en Mag ik dan bij jou. De twee koren kunnen wel degelijk samen zingen. Dat zal blijken uit de Jamaica Farewell Medley. Aan het eind van de avond kan iedereen zijn hart ophalen. In het meezinggedeelte komen nummers als Het kleine café aan de haven, De klok van Arnemuiden en Sierra Madre aan bod. Een programma voor iedereen!

Kaarten
Reden genoeg om deze unieke muzikale avond op twee november in Het Prieel van de Staver bij te wonen. De zaal is open vanaf 19.30 uur en het muzikale spektakel begint om 20.00 uur. De kaarten, die in de voorverkoop, inclusief een consumptie in de pauze €7,50 kosten, zijn verkrijgbaar bij de koorleden van het shantykoor, via www.opvollekracht.nl en bij de receptie van de Staver. Aan de zaal kosten zij €10,00.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>