Jan van Asperen( 23) mee in de laatste minuut bij een corner.
Jan van Asperen( 23) mee in de laatste minuut bij een corner.

Fios pakt eerste thuiszege van dit seizoen door winst tegen SNS

Actueel 545 keer gelezen

Achthuizen - FIOS kreeg afgelopen zaterdag SNS op bezoek. Na de 4-0 winst op Herkingen wilde de thuisploeg de zegereeks voortzetten en de punten in eigen huis houden. SNS kende een slechte start van de competitie met maar 2 punten uit drie wedstrijden moest het beter.

Door Piet Bakelaar

Met een druilige regen op een goed bespeelbaar veld begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. Het eerste kansje was voor FIOS toen Jack Robbemond Marijn Huibrechtse aan de rechterkant diep stuurde. Het was Paul Looij die de voorzet eruit haalde voordat Jordan Braafhart gevaarlijk kon worden. Aan de andere kant ging een schot van Henrik Braber naast. Paul Looij kopte een corner van Martijn van den Boogert in handen van Bonno Brandwijk en een schot van Brent Melaard ging naast. Bij een diepe bal op Max Bout kwam Bonno Brandwijk goed uit zijn doel. SNS was in deze periode iets beter maar FIOS kon eenvoudig standhouden. Bart Huibrechtse zijn schot was te zwak en een schot van Jack Robbemond werd gepakt door Jan van Asperen.

Bart Huibrechtse plaatste de bal op Jack Robbemond die direct Jordan Braafhart de diepte instuurde maar zijn schot ging over. Net voor de rust ging het fout bij SNS. Een te korte terugspeelbal leek in eerste instantie nog gepakt te worden door Jan van Asperen maar de snelle Bart Huibrechtse kon de bal nog net een tikje geven aan de aan de linkerkant meegelopen Jordan Braafhart. Braafhart schoot de bal in het doel en bracht FIOS op een 1-0 voorsprong. Na rust bracht Taco Brouwer twee nieuwe spelers, Robbin Arensman en Nick Braber, binnen de lijnen om de broodnodige gelijkmaker te forceren. Toch was het FIOS dat de eerste kansjes creëerde. Jordan Braafhart werd twee keer diep gestuurd maar het eerste schot ging over en bij de 2e uitval was het Jan van Asperen die redding bracht. Fabianson Wiel schoot vervolgens voorlangs. Aan de ander kant werd een schot van Martijn van den Boogert geblokt. SNS voerde de druk op maar FIOS wist stand te houden. Wouter Bakelaar passeerde met een mooie actie twee tegenstanders zijn schot ging maar net naast. Na 70 minuten werd Jack Robbemond diep gestuurd. Met een uiterste krachtinspanning wist Jan van Asperen de inzet met de vingertoppen naast te tikken. Aan de andere kant wist collega keeper Bonno Brandwijk met een schitterende redding een schot van Wouter Bakelaar onschadelijk te maken. Een diepe bal viel achter de verdediging van SNS maar Jordan Braafhart kwam een voetje te kort en de bal ging voorlangs. Na 94 minuten vond scheidsrechter Ruud Rolandus Boers het genoeg en hield FIOS de punten thuis.

Trainer Taco Brouwer van SNS baalde van het verlies, ondanks het goede spel van zijn ploeg. 'Het is iedere keer hetzelfde liedje we voetballen goed maar worden daarvoor niet beloond. We krijgen tegendoelpunten door persoonlijke fouten en dan ga je achter de feiten aanlopen. We kunnen daarna de wedstrijd niet kantelen. In het eerste half uur waren we FIOS de baas en creëerden we enkele kansjes maar maken het vervolgens niet af '.

Trainer Hans de Rover van FIOS was uiteraard wel tevreden. 'Dit had de ploeg nodig. We zitten al twee jaar in de hoek waar de klappen vallen en kwamen telkens een stapje te kort. Nu zie ik een ploeg die wil vechten strijden en door het stof gaat voor elkaar. Voetballend zit het ook beter in elkaar. Het enige verwijt dat ik de ploeg kan verwijten dat ze de wedstrijd niet op slot gegooid hebben. We kregen via de counter wel vier kansen hierop maar maken het niet af. We moeten scherp blijven en volgende week weer vol aan de bak om dit resultaat vervolg te geven.'

Hoogstandje Fabionson Wiel (m) tussen Dennie van Druningen en Nick Braber.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant