Afbeelding

Met de Kunstbus eropuit dit najaar!

Actueel 248 keer gelezen

Regionaal –Stap in de Kunstbus en laat je voor de deur afzetten van een indrukwekkend museum of een meeslepende musical. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert culturele excursies en zorgt voor een geweldige dag! Dit najaar gaat de Kunstbus naar de tentoonstelling Monet in Gemeentemuseum in Den Haag.

Dinsdag 12 november stap je bij een opstapplaats bij jou in de buurt in de Kunstbus en voor het museum wordt je afgezet. Daar staat een museummedewerker klaar om je een rondleiding te geven door de tentoonstelling van Monet.

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de spiegelingen, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt? In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in het Gemeentemuseum. Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen', die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon in Gemeentemuseum Den Haag! In de tentoonstelling "Monet - Tuinen van verbeelding" worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum is het stralende middelpunt.

Dinsdag 12 november | 09.30 uur tot 17.00 uur | Opstapplaatsen: Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse | Prijs met museumjaarkaart € 25,- / zonder museumjaarkaart € 41,00, kosten voor koffie en  lunch zijn voor eigen rekening | Meer info/ opgave: via www.bzhd.nl of aan de balie in de Bibliotheek /

Ga goed voorbereid op pad!
Voorafgaand aan de Kunstbus excursie naar het Gemeentemuseum, geeft Kunsthistoricus Hoo Man Chan de lezing "De Tuinen van Verbeelding" in het Cultuurhuis Nieuwe Veste.  Hij zal met zijn enthousiasme en kennis informatie en leuke wetenswaardigheden vertellen, zodat je goed voorbereid met de Kunstbus mee gaat!                          
Cultuurhuis Nieuwe Veste | zondag 10 november | tijd 13.30 uur | toegang € 5,- / € 3,- bibliotheekleden

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!

Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de bibliotheek via facebook.com/bibliotheekzhd  en twitter.com/bibliotheekzhd


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant