Manege Oostmoerfinalisten op Horse Event 2019. V.l.n.r. Denise Verolme, Saskia Möhrke en Lisa Knops. (foto: Rowena Koster)
Manege Oostmoerfinalisten op Horse Event 2019. V.l.n.r. Denise Verolme, Saskia Möhrke en Lisa Knops. (foto: Rowena Koster)

Podiumplaatsen voor ruiters Manege Oostmoer

Actueel 662 keer gelezen

Stad aan 't Haringvliet – Afgelopen zaterdag vonden de finales plaats van de Harry's Horse Zitcompetitie op het Horse Event in Expo Haarlemmermeer.

Per leeftijdscategorie zijn daarvoor slechts tien plekjes beschikbaar. Zaterdag 14 september jl. waren die finalerondes en Manege Oostmoer was erbij. In drie categoriën, met in totaal vijf deelnemers! 'In de tien jaar dat Manege Oostmoer ingeschreven heeft voor de Zitcompetitie, hebben we altijd wel goed gepresteerd', zo vertelt Elly Mulder-Hanse, vaste begeleider van de zitcompetitieteams. 'Dat we van die tien keer negen keer regiokampioen zijn geworden, zegt al genoeg 'Elsa Kemner en Jasmijn de Leeuw reden in de halve finales en deden dat fantastisch. Helaas bereikten zij de finale niet. Zenuwslopend was de wachttijd na die halve-finaleronde en de ontlading was groot toen de andere drie deelnemers hoorden dat ze de finale en daarmee al een Top 5-positie hadden bereikt! De 18-jarige Lisa Knops deed al voor de zesde keer mee aan de zitcompetitie en is supertrots dat ze dit jaar in haar categorie gewoon vierde van Nederland is geworden! Denise Verolme is 13 jaar oud en zit al ruim zes jaar bij Manege Oostmoer op paardrijles. Ze heeft het gepresteerd om tweede van Nederland te worden. Een prachtige tweede plek was er ook voor de 19-jarige Saskia Möhrke, die in eerdere jaren al de kwartfinales wist te bereiken. Voor meer informatie en alle uitslagen zie www.knhs.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant