Ricardo Sint Nicolaas (7) in duel met Mels Lambregts (14) in de 10km van Steenbergen. (Foto: Jos van de Reep)
Ricardo Sint Nicolaas (7) in duel met Mels Lambregts (14) in de 10km van Steenbergen. (Foto: Jos van de Reep) Foto: Picasa

Atleten tonen vorm richting najaarsmarathons

Actueel 253 keer gelezen

Middelharnis - Nu de zomer voorbij is richten de atleten van AV Flakkee het vizier weer op nieuwe doelen. Een aantal lopers heeft de marathon weer op het programma staan en dat betekent dat de periode van opbouwen al is begonnen. Gestructureerd trainen, kilometers maken, lange duurlopen en dat alles in balans met voldoende rust zodat blessures uitblijven. Ricardo Sint Nicolaas wil in oktober een poging doen om de magische grens van 2.30 uur op de marathon te verbreken.

En dat is zeker niet ondenkbaar voor de atleet uit Oude-Tonge die vorig jaar in Eindhoven zijn persoonlijk record van 2.34:56 noteerde. In april was hij minder gelukkig, tijdens de marathon van Rotterdam gooide een pijnlijke knie roet in het eten. "Daarna heb ik de knop omgezet, veel mooie 10km wedstrijden volgden, zelfs nog een 32.44 min in Rijsbergen, dus ik ben klaar voor een nieuwe poging, in Eindhoven moet het weer gaan gebeuren!" Dinsdagavond 27 augustus reisde hij af naar Brabant waar de 10km van Steenbergen gehouden werd. Met name de temperatuur van 30 graden maakte het erg zwaar. "Dit is de zesde wedstrijd in het West Brabant Circuit waar ik aan de leiding sta, vandaag loop ik puur op klassering voor de punten, tijd is ondergeschikt met zulk weer." Direct na het startschot zagen we Sint Nicolaas aan de leiding met Mels Lambregts uit Roosendaal, in de eerste helft werkten ze goed samen en werden er nog geen pogingen ondernomen om weg te lopen. Pas na het 7km punt was het Lambregts die het in de benen had om te versnellen en zo een gaatje te slaan op Sint Nicolaas die op zijn beurt aan de limiet zat. Lambregts won de wedstrijd na 33.55min, gevolgd door Sint Nicolaas die met 34.25min tweede werd en zo zijn koppositie in het klassement verstevigd.

Op zondag 1 september werd in Hellevoetsluis de Vestingloop gehouden, op de 5 en 10km deden totaal maar liefst 750 lopers mee. Ricardo Sint Nicolaas was de favoriet op de 10km en dat bleek terecht, vanuit de start lag hij alleen op kop, zijn tempo van ruim 18 km/h was voor de concurrentie teveel gevraagd. Vanaf 6km werd het lastiger, daar begon de passage over de vestingwallen met veel draaien en keren. Sint Nicolaas had er weinig moeite mee, liep sterk verder, en finishte na 33.17min als winnaar. Hij werd gevolgd door Peter Pollemans met 35.24min, de geboren Oude-Tongenaar woont tegenwoordig in Hoek van Holland en is aangesloten bij AV Olympus in Naaldwijk. Het Flakkeese feestje werd compleet gemaakt door Freek Goedhart die met 36.57min op de derde plaats eindigde. De Dirkslander hoop dit najaar in de marathon van Amsterdam zijn PR van 2.51:17 aan te vallen. Eric-Paul Boeters legde met 38.20min beslag op de vijfde plaats en Hans Pijls was ook present, hij zette met 42.16min een keurige tijd neer. Voor de atleten die het eerste weekend van oktober de Kustmarathon Zeeland lopen is de Halve marathon van Westenschouwen een uitermate goede voorbereiding.

Op zaterdag 24 augustus werd deze voor de 32e maal gehouden in de schitterende boswachterij. Vanwege de hitte werd het de 368 lopers een zware tocht, Tim Pleijte had er ogenschijnlijk weinig last van, de Kustmarathon-winnaar van 2016 won in een snelle tijd van 1.11:21, slechts 3 seconden boven van het parcoursrecord. Freek Goedhart was de snelste Flakkeese atleet, hij was heel beheerst gestart zodat de warmte hem in het slot niet zou opbreken. "Dit parcours kent heel veel klimmetjes, als je leeg bent ga je helemaal stuk en verlies je nog minuten. Ik heb hier nu een paar jaar gelopen dus op ervaring kon ik dit goed aanpakken". Goedhart finishte als 11e met een keurige tijd van 1.23:59. André Melissant zal dit jaar de Kustmarathon niet lopen maar kwam hier wel in actie, na 1.32:52 finishte hij als 45e. "Dit gebied blijft altijd prachtig om te lopen, het was wel erg warm, maar ondanks dat kan ik er enorm van genieten hier".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant