Wandeling op Tiengemeten tijdens Monumentendag | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Speciaal deze dag neemt de gids je mee in de oude smederij. Ook de vluchtheuvel, eendenkooi en de Karantijn komen aan bod.
Speciaal deze dag neemt de gids je mee in de oude smederij. Ook de vluchtheuvel, eendenkooi en de Karantijn komen aan bod. (Foto: )

Wandeling op Tiengemeten tijdens Monumentendag

  •   21 keer gelezen   Actueel

Tijdens Open Monumentendag organiseert Natuurmonumenten de Cultureel Erfgoedwandeling op natuureiland Tiengemeten. Zaterdag 14 september en zondag 15 september neemt de gids je mee langs een aantal boerenhoeves en ruïnes.

Speciaal op deze dag neemt de gids je mee naar binnen in de oude smederij. Ook de vluchtheuvel, eendenkooi en de Karantijn komen tijdens de wandeling zeker aan bod. Wandel mee en laat je inspireren door de verhalen van vroeger!

Wie de vaste wal verlaat en met de pont het Vuile Gat oversteekt richting natuureiland Tiengemeten, ziet direct de grote rietgedekte boerderijen. Sinds de oorspronkelijke zandplaat in het oostelijk deel vanaf ca. 1800 bedijkt werd, is het eiland bewoond geweest. Hiervan zijn de sporen op het eiland nog steeds goed te zien. De boerenhoeves kregen de namen van de dames in de familie die het eiland bijna 200 jaar in bezit had. Naast de boerenhoeves, zijn er nog de oude smederij, de vluchtheuvel, de eendenkooi en de Karantijn de zien. Ook in de natuur zijn de oude sporen van bewoning en ontwatering nog goed te zien. De gids neemt je deze dag mee langs een aantal historische panden. De wandeling start om 10.15 uur en duurt ongeveer 3,5 uur.

Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten.

Leden van Natuurmonumenten betalen € 7,00 voor deze excursie, niet-leden € 11,50 en kinderen respectievelijk € 4,00 en € 7,00. Kinderen van OERRR betalen € 4,00.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>