Afbeelding

Najaarsbrochure Taalcafé Vakantiebieb Toptitel

Actueel 439 keer gelezen


Najaarsbrochure

Ook dit najaar kun je weer diverse cursussen en workshops volgen bij de bibliotheek! Wat dacht je van een 'ouderwetse' tekencursus, de cursus "improviseren kun je leren" of wil je eindelijk die ene taal leren? Bekijk het aanbod op www.bzhd.nl. Inschrijven kan via de website, aan de balie in de bibliotheek of tijdens één van onze speciale inschrijfmomenten:
Bibliotheek Middelharnis: woensdagmiddag 4 september van 15.00-17.00 uur en dinsdagavond 10 september van 19.00-21.00 uur

Leer beter Nederlands spreken in het Taalcafé
Woon je al een tijd in Nederland en wil je beter Nederlands leren spreken? Of begin je net met het leren van de Nederlandse taal? Kom naar het Taalcafé in de bibliotheek van Middelharnis! Tijdens het Taalcafé praten we met elkaar over een bepaald onderwerp. Natuurlijk in het Nederlands! Het maakt niet uit wat je niveau is; iedereen kan meedoen. Zo oefenen we met elkaar om beter Nederlands te leren spreken. Bij het Taalcafé staat het beter leren spreken voorop, maar natuurlijk ontmoet je ook nieuwe mensen en is het vooral ook heel gezellig.
Bibliotheek Middelharnis | iedere donderdag | tijd 13.30 – 15.00 uur | toegang gratis

VakantieBieb gaat dicht
De gratis app van de VakantieBieb sluit haar deuren op zaterdag 31 augustus. Maar: niet getreurd. Als bibliotheeklid kun je alle boeken je lenen in de online bibliotheek en zo heerlijk verder lezen. Bekijk alle (digitale) abonnementsvormen op www.bzhd.nl.

Toptitel!
Ben je fan van de nieuwste boeken? Leen dan eens een toptitel! Toptitels zijn actuele boeken voor volwassenen waar veel vraag naar is. De uitleentermijn van deze boeken is een week. De boeken zijn dan snel weer voor een andere klant beschikbaar. Je vind de toptitels op een aparte plaats in de bibliotheek.

Spreekuur Ketenzorg Dementie
Bij dit spreekuur kun je bij de Casemanagers dementie terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer.
Bibliotheek Middelharnis | dinsdag 3 september | 14.00 – 15.00 uur | toegang gratis

Boek & Film
Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Deze avond wordt de film naar het boek "Kinderwet" van Ian McEwan vertoond.
Boekinfo: Zou jij je kind redden als de medische behandeling in strijd is met je geloof? Rechter aan het Hooggerechtshof Fiona Maye wordt alom geprezen om haar ethische en weloverwogen uitspraken. Wanneer haar echtgenoot haar verlaat na een ruzie over een mogelijk open huwelijk, stort ze zich op een ingewikkelde zaak van een doodzieke 17-jarige jongen die, samen met zijn ouders, een noodzakelijke bloedtransfusie weigert omdat dit in strijd is met zijn geloof als Jehova's getuige. Besluit Fiona dat de jongen te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of weegt het recht op vrije wil toch zwaarder? Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen.
Bibliotheek Ouddorp | woensdag 4 september | aanvang 19.30 uur | Toegang € 7,50 / € 5,- voor bibliotheekleden

En verder:
Digitaal oefencafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!
Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
facebook.com/bibliotheekzhd
twitter.com/bibliotheekzhd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant