Nieuws van de bieb | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Foto:

Nieuws van de bieb

  •   25 keer gelezen   Actueel


Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Dit is er binnenkort te leren en beleven:

Lezing auteur Geert Kimpen
In samenwerking met "De lichte wereld" komt auteur Geert Kimpen dinsdag 17 september naar Hellevoetsluis. Geert Kimpen schrijft boeken over bezieling, zoals zijn laatste boek 'het meisje dat aan de oever verscheen', maar ook 'De Kabbalist' en zijn andere boeken lees je in één adem uit. Geert combineert de kunst van het verhalen vertellen met diepe wijsheid. En hij deelt zijn inzichten in een lezing op 17 september.
Laat je door deze meesterverteller meeslepen door zijn verhalen van mystiek, wijsheid en inzichten. En geniet van zijn relativering, humor en herkenbare situaties.
Geert opende het Happinez festival met zijn lezing 'de TomTom van de ziel', waarnaar hij in deze lezing ook zal verwijzen. 
Boekhandel Hoofdstuk Eén is deze avond aanwezig met een boekentafel.
Cultuurhuis Nieuwe Veste | dinsdag 17 september | tijd 20.00-22.00 uur | Toegang € 10,-

Geheugenbibliotheek
De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheek in Middelharnis over dementie. Het boek Woorden schieten tekort van Nicci Gerrard komt uit deze collectie. 
In dit persoonlijke boek onderzoekt Nicci Gerrard alle aspecten van dementie. Wat is het? Hoe gaat de maatschappij ermee om en wat zegt  de wetenschap erover? Hoe ziet het eruit voor een buitenstaander en hoe is het om deze ziekte zelf te hebben. Wat betekent het om mens te zijn, om een identiteit te hebben en om dat vervolgens kwijt te raken? In vele opzichten zal het verhaal zeer herkenbaar zijn voor mensen die op enigerlei wijze met dementie te maken hebben. Nicci Gerrard is een bekende schrijfster van onder meer thrillers, die zij samen met haar man schrijft onder het pseudoniem Nicci French.
Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent. Voor meer informatie: www.bzhd.nl.
Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur wordt in de Bibliotheek in Middelharnis    
 een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie. Hier kun je terecht met al jouw vragen over dementie. 

Het nieuwe cursusprogramma van de Bibliotheek
De Bibliotheek maakt zich op voor het najaar met het nieuwe cursusprogramma. Voor snelle beslissers staat het aanbod op www.bzhd.nl/cursussen en kun je je direct inschrijven. Liever op je gemakje alles doorkijken? Het programmaboekje volgt half augustus. Laat het najaar maar komen!

Cursus uitgelicht: Klik & Tik - Laptop
Wil je graag meer online kunnen doen, maar weet je niet zo goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou! In deze cursussen begin je bij het begin en ga je stap voor stap verder. Je leert onder andere typen, e-mailen en dingen opzoeken. Je volgt de cursus in je eigen tempo. 
De cursus Klik en Tik op de laptop bestaat uit drie onderdelen. 
Tijdens 'De basis' leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel 'Het internet op' ontdek je internet en in 'Samen op het web' maak je kennis met sociale media, zoals Facebook. 
Benodigdheden: eventueel een eigen laptop (niet noodzakelijk).
Bibliotheek Middelharnis | startdatum cursus: woensdag 2 oktober | tijd: 09.30-11.30 uur | aantal lessen: 8 | Cursusprijs: €15 voor het werkboek 

Summerschool 
Deze vakantie kunnen kinderen maar liefst vier weken lang terecht in de Bibliotheek voor megaleuke workshops en activiteiten. Tussen de workshops kun je genieten van een hapje, drankje en verrassing met het speciale Summerschool-menu.  Pak je koffers maar!

Dans
Ben jij soepeltjes en sierlijk? Kom dansen met Studio Confi.Dance! Ook als je niet sierlijk bent kun je altijd meedansen op de Macarena of de Tsjoe Tsjoe Wa. Dans is voor iedereen. Laat je tijdens deze workshop meenemen door de muziek en geniet van een middagje dansen! Duimen omhoog!
Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Bibliotheek Middelharnis | woensdag 21 augustus 2019 | tijd 10.00 - 12.00 uur | toegang €5,-

DJ workshop
Word jij de nieuwe Afrojack of Armin van Buuren? Nederlandse DJ's staan bekend als de beste DJ's ter wereld! Wat moet je doen om aan de top te komen? En wat komt er allemaal bij kijken? Kom alles te weten over het leven van een DJ en het belangrijkste: hoe word je zelf de beste DJ? Leer de beginselen van het DJ vak door één van de DJ's van Happy Music. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Bibliotheek Middelharnis | woensdag 21 augustus 2019 | tijd 13.30 - 15.30 uur | toegang €5,-

En verder:
Digitaal oefencafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl


Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!
Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de Bibliotheek ook op Social Media
facebook.com/bibliotheekzhd


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>