Beiaardier Jan Bezuijen geeft samen met pianist Piet Westhoeve een dubbelconcert  vanaf de zolder in de toren van Goedereede. (Foto: Jacquelien Wielaard)
Beiaardier Jan Bezuijen geeft samen met pianist Piet Westhoeve een dubbelconcert vanaf de zolder in de toren van Goedereede. (Foto: Jacquelien Wielaard) Foto: Jacquelien Wielaard

Beiaardconcert toren Goedereede op 17 augustus

Actueel 330 keer gelezen

Goedereede - Zaterdag 17 augustus is er tussen 15.00 en 16.00 uur een dubbelconcert op de beiaard in de toren van door Jan Bezuijen (beiaard) samen met Piet Westhoeve (piano). Zij spelen samen vanaf de zolder waar het beiaard klavier staat. Via een versterker (deze wordt geplaatst bij de klokken) zal de digitale piano gehoord worden. Een bijzonder concert!


1. Arrival of the Queen of Sheba - George Frideric Händel

2. Siciliano - Johann Sebastian Bach

3. Canon - Johann Pachelbel

4. Schäfe können sicher weiden BWV 208 - Johann Sebastian Bach

5. Improvisatie - Jan Bezuijen

6. Grande Valse Brillante - Fréderic Chopin

7. Ave Maria - Franz Schubert

8. Boléro - Maurice Ravel

9. Donauwellen - Josif Ivanovici

10. Piano Man - Billy Joel

11. Bohemian Rhapsody - Queen


Jan Bezuijen is in 1954 geboren in Ouddorp. Hij kreeg zijn eerste muziekonderwijs van zijn vader. Hij studeerde piano en orgel en behaalde het diploma 'Kerkelijk orgelspel' bij de Nederlandse Organisten Vereniging. Daarna studeerde hij koor- en orkestdirectie bij SNK en bij de Kurt Thomas Stichting. In 1978 begon de beiaard studie aan de Nederlandse Beiaard School te Amersfoort (bijvakken: theorie, orgel en piano). In 1981 behaalde hij het praktijkdiploma Beiaard en in 1984 het diploma Uitvoerend Musicus Beiaard, met aantekening voor improvisatie. Jan Bezuijen is zowel organist als stadsbeiaardier in Goedereede, organist in Ouddorp en in Stad aan 't Haringvliet. Hij is ook koordirigent. Jan speelde beiaardconcerten in Nederland, België, Noorwegen en de USA.

Piet Westhoeve (1956) verzorgt na zijn studie (orgel, piano en kerkmuziek) aan het Rotterdams Conservatorium vanaf 1980 orgel- en pianolessen op Goeree-Overflakkee. Hij is vanaf 1989 tevens docent piano aan de Muziekschool GO te Middelharnis, sinds 2016 via het Muziekgebouw GO. Op professionele wijze geeft hij les en coaching aan kinderen en volwassenen, zowel beginners als gevorderden. Daarnaast is hij als musicus verbonden aan de Doopsgezinde Kerk in Ouddorp en aan de Exoduskerk in Sommelsdijk. Hij is actief als concertgever, zowel solo als begeleider bij vele concerten in de regio. Hij is verder verantwoordelijk voor de programmering van het Havenconcert Goedereede en het Klapstoelconcert Goedereede

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant