Holle Bolle Avondmarkt in Sommelsdijk | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Vrijdag 23 augustus is er een grote braderie aangevuld met diverse kinderactiviteiten in de historische kern van Sommelsdijk.
Vrijdag 23 augustus is er een grote braderie aangevuld met diverse kinderactiviteiten in de historische kern van Sommelsdijk. (Foto: André Groenendijk)

Holle Bolle Avondmarkt in Sommelsdijk

  •   96 keer gelezen   Actueel

Sommelsdijk – Vrijdag 23 augustus is er een grote braderie aangevuld met diverse kinderactiviteiten in de historische kern van Sommelsdijk. Op de Voorstraat, Marktveld, Sint Joris Doelstraat, Kerkstraat, Westdijk en rond de oude haven zullen vele kramen, muziek en attracties te vinden zijn.

Van 14.00 tot 23.00 uur zal het bruisen in de historische kern van Sommelsdijk en het dorp zal geel blauw kleuren. Om 14 uur openen leden van sociëteit Rethorica de Holle Bolle Dag met avondmarkt door het zingen van een lied bij het Koeienwachtertje op de hoek van het Marktveld en de Kerkstraat. Inmiddels hangt de Sommelsdijkse vlag op de kerktoren en is het historische deel van het dorp versierd met vele dorpsvlaggen. Vanaf dat moment loopt er tot 18:00 uur het middeleeuws muziekgezelschap "Goet ende Fijn" over de braderie en zorgt voor de vrolijke noot.

Op de Voorstraat is er een grote braderie met klassieke bromfietsen, motoren, oude tractoren, en enkele klassieke auto's, waaronder een Mercedes 220 cabriolet. Op het Marktveld staat de RTM bus "het grasklokje". Daarnaast zijn er verschillende vormen van muziek en lopen er personen in oude klederdracht rond.

Rond de haven is een gezellige ambachts- en streekmarkt en zijn er tal van kinderactiviteiten te vinden.

In samenwerking met de Molenstichting GO is de oudste molen van het eiland te bezichtigen. De "Korenbloem" dateert uit 1705. Er rijdt zelfs een speciaal treintje over de Westdijk naar de molen.

Het Streekmuseum in de Kerkstraat heeft haar openingstijden aan de markt aangepast. In klederdracht worden de bezoekers welkom geheten en voorzien van een versnapering op het terras.

De geur van kruukplaetjes zal u vast niet ontgaan. Deze worden ter plaatse gebakken door de vrijwilligers van het Streekmuseum.

Om 15:00 uur, 16:00 uur en 19:00 uur wordt er op het Marktveld een toneelstukje opgevoerd: "De Moord op de Boerderij van Boer Bol" wordt nagespeeld. In het museum zelf is een expositie van werken van Rien Poortvliet te bekijken en zal de grootste middeleeuwse muntenschat van Nederland in zijn geheel te zien zijn.

Ook de grote kerk opent tijdens de Holle Bolle dag haar deuren. Bezoek de van oorsprong gotische kerk uit de 15e eeuw en bekijk het "Meere-orgel" uit 1821. Mits er voldoende vrijwilligers te vinden zijn, wordt de toren geopend voor het publiek.

SMB, de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen, zal haar gebouw De Doele. De RTM zal boven in dit gebouw in de Sint Joris Doelstraat historische beelden vertonen van de tram op Goeree-Overflakkee. Beneden en buiten is een expositie van een aantal leden van fotoclub "De Rare Kiek".

Buiten het gebouw zal in samenwerking met brouwerij Solaes en Flakkeese Brandstofkoffie een terras ingericht worden. Leden van de Sociëteit Rethorica, uitgedost als de voormalige rederijkers, geven uiting door middel van sketches en/of liederen aan de edele conste, genaamd Rethorica. En daar ligt dan de link met de naam van het Flakkeese biermerk Solaes, want die uitingen, zo is beschreven in de oude statuten van Rethorica "zullen dienen ter verdrijving van de melancholie en ter vermeerdering van solaes ede vreucht".

In de Remonstrantse Kerk is een expositie met werken van kunstenaar Caspar Lindeman. Diverse bekende mensen van het eiland heeft hij geschilderd. In de kerk wordt tevens kunst en antiek verkocht.

's Avonds 20:00 en 21:00 uur zijn er optredens van het Shantykoor "Op Volle Kracht". Tevens wordt muziek verzorgd door leden van de Gerrit Razenberg Stichting met het orgeltje de Kleine Victoria.a 

Kortom, een veelzijdige middag- en avondmarkt voor jong en oud !

Ook is het mogelijk om op een kleedje uw spullen te verkopen. Hiervoor wordt een deel van de Sint Joris Doelstraat ( het deel richting Dubbele Ring) en de Kerkstraat beschikbaar gesteld.

De Holle Bolle Avondmarkt wordt georganiseerd door Stichting Hart van Goeree-Overflakkee in samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB) met financiële steun van de gemeente Goeree-Overflakkee.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>