De vormen van een lichaam veranderen bij iedere houding en om dat goed op papier of doek te krijgen is een uitdaging.
De vormen van een lichaam veranderen bij iedere houding en om dat goed op papier of doek te krijgen is een uitdaging.

Expositie Marlies van Adrighem in het Diekhuus

Algemeen 170 keer gelezen

Middelharnis - Sinds dinsdag 16 mei hangt er een nieuwe expositie in de gang van het Diekhuus en in de foyer. De expositie, La vérité nue, Source d'inspiration sans fin is gemaakt door Marlies van Adrighem.

In 1983 is Marlies van Adrighem afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, aan de afdeling Modevormgeving. Na 15 jaar als ontwerpster van (sport)kleding gewerkt te hebben neemt ze in 1998 de beslissing om verder te gaan werken als freelance ontwerpster. Ze werkt vanaf die tijd voor verschillende bedrijven in de commerciële sector.

Tegenwoordig gebeurt het ontwerpwerk allemaal op de computer, dus schoon werk!
En die vieze handen en het vrijere werken mistte ze op een gegeven moment in haar dagelijks werk. Daarom heeft ze een aantal jaren geleden het vrijere werk opgepakt: schildercursussen en workshops bij diverse kunstenaars. En tegenwoordig tekent en etst ze bij Harry van der Woerd in Overschie.

In het teken-en schilderwerk kan ze zich een zekere vrijheid permitteren die ze in haar dagelijkse werk mist, en door het ambachtelijke werken met houtskool, verf, krijt e.d. heeft ze soms ook weer "vieze" handen.
Mensen tekenen blijft interessant, de vormen van een lichaam veranderen bij iedere houding en om dat goed op papier of doek te krijgen is een uitdaging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant