Afbeelding

Voorspeelavond Muziekgebouw GO op 19 mei in de Rabobankzaal van het Diekhuus

Algemeen 217 keer gelezen

Leerlingen van Elly Bakker; blokfluit, Heleen DeWitte; viool & Ghislaine Voorrecht; harp. Aanvang: 19.30 uur.

Tijdens deze voorspeelavond staat er een zeer gevarieerd programma op het menu.
U kunt luisteren naar barokmuziek gespeeld op blokfluiten, Ierse traditionals op harp en een Libertango op strijkinstrumenten van het Flakkees strijkensemble. Binnen de drie afdelingen wordt er solistisch, in duo- of ensembleverband opgetreden.
Ook zijn er diverse stijlen uit verschillende eeuwen te beluisteren. Enkele voorbeelden zijn: een Ierse traditional uit de middeleeuwen en filmmuziek uit de 'Great Race' door de harpisten. Ook zal muziek van Einaudi op harp te beluisteren zijn.

Bij de violisten gaan we van Antonio Vivaldi naar een folksong uit Engeland en het strijkersensemble zal muziek van Glazunov uit Rusland laten horen, waarna ze doorgaan met muziek van Piazolla uit Argentinië.

Het blokfluitensemble speelt enige delen uit een concert voor 4 altblokfluiten en Basso Continuo van Schikhardt naast nog eigentijds werk.

Een heel scala aan instrumenten komt langs op deze avond: Violen, altviolen, cello, sopraan blokfluiten, alt blokfluiten , tenor- en basblokfluit en harpen! Alleen deze diversiteit aan instrumenten maakt het al de moeite waard om te komen luisteren.
Daarbij nog het enthousiasme van de spelers en de docenten, is een succesrecept!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant