Yvonne heeft de zorg voor de kas op zich genomen, samen met collega's zit ze daar dagelijks met haar handen in de grond.
Yvonne heeft de zorg voor de kas op zich genomen, samen met collega's zit ze daar dagelijks met haar handen in de grond.

Zaterdag 20 mei tuindag bij Goed voor Goed

Algemeen 551 keer gelezen

Middelharnis - Goed voor Groen houdt zaterdag 20 mei van 10.00 – 15.00 uur een tuindag. Door samenwerking van Stichting Pameijer-project Diektuun en de permacultuur-tuinen van Maria Evers en Ria Everts is er een ruim aanbod en deskundig advies verkrijgbaar. Kringloopcentrum GoedvoorGoed is gevestigd op Simon Stevinweg 41-43 op bedrijventerrein Middelharnis.

IJsheiligen zijn voorbij en met gerust hart kunnen alle plantjes nu naar buiten. Voor kringloopbedrijf GoedvoorGoed aanleiding om een tuindag te houden. De afdeling GoedvoorGroen is daarmee volledig operationeel. Er is divers kweekgoed verkrijgbaar: groenten, bloemetjes en zaadjes.

Kopen is niet verplicht, plantjes ruilen kan ook. Naast kweekgoed heeft GoedvoorGoed een ruime sortering tuinmeubilair, -gereedschap, potterie en aanverwanten beschikbaar. Alles voor bescheiden prijzen zodat u nog meer van uw tuin kunt genieten.

GoedvoorGoed is een sociaal bedrijf waar iedereen die het op de gewone arbeidsmarkt (even) niet redt, zich nuttig kan maken. Er zijn verschillende bedrijfsonderdelen zodat ieder zich naar vaardigheid en interesse kan inzetten. Behalve de verkoop van huisraad is er dierenverzorging, een sleutelwerkplaats, brouwerij en lunchroom. Kringloopcentrum GoedvoorGoed is wekelijks geopend van woensdag t/m zaterdag van 10 tot 16 uur.

GoedvoorGroen
In 2016 werd aan de hoofdlocatie op de Simon Stevinweg een voorzichtige start gemaakt met het telen van bloemen en groenten. Vanwege de beperkte ruimte ontstond de keuze om op te kweken in een broeikas om het groen elders tot wasdom te brengen. Met hulp van sponsors is die kas deze winter gerealiseerd. Yvonne heeft de zorg voor de kas op zich genomen, samen met collega's zit ze daar dagelijks met haar handen in de grond. 'Ik heb altijd iets met de natuur gehad, bezig met plantjes werkt ontspannend'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant