De wedstrijd speelde zich vaak op 1 helft af.

NTVV met attractief voetbal ruim langs FC Vlotbrug

Algemeen 357 keer gelezen

Met een eclatante 1-4 zege op FC Vlotbrug heeft NTVV andermaal te kennen gegeven na een haperende eerste seizoenshelft thans op het juiste spoor te zijn aanbeland. Met aantrekkelijk en verzorgd voetbal bleken de zebra’s een maatje te groot voor de Hellevoeters die enkele jaren terug nog floreerden in de derde klasse.

Door David Bakker

De Nieuwe-Tongenaren stormden onmiddellijk naar voren na het beginsignaal van arbiter Borghmans. Na vijf minuten toverden de zebra’s een grootse aanval uit de hoge hoed. Via Duncan van der Made kwam het leer bij Neal Kuiper die Gert Aantjes vrij zag staan waarna de linksbuiten de bal onberispelijk in het net jaste en de 0-1 aantekende. Na de snelle voorsprong bleef NTVV de bovenliggende partij en gaf het FC Vlotbrug geen centimeter ruimte om hun zo geliefde combinatievoetbal te spelen.

NTVV bouwt voorsprong uitN
Neal Kuiper ontsnapte na ruim een kwartier speeltijd aan zijn tegenstander, passte elegant op Lars Hollaar die daarna een snoeiharde uithaal op de deklat zag afketsen. Na een half uur spurtte Neal Kuiper opnieuw weg bij zijn opponent, die niets anders restte dan de topschutter met een harde charge onderuit te halen met een strafschop als gevolg. Nick van Alphen nam vervolgens positie nabij de penaltystip en met een strakke, zuivere knal in de linkerhoek zette hij zijn elftal op 0-2. Vlotbrug probeerde zich daarna terug te knokken in de wedstijd en dankzij een slippertje achterin bij NTVV leek dat ook te lukken, ware het niet dat goalie Davy Schellevis op katachtige wijze de felle inzet wist te pareren en zodoende de aansluitingstreffer voorkwam.

In de slotfase van het eerste bedrijf moest verzorger Johan Jordaan, die een drukke middag had, opnieuw uitrukken om Lars Hollaar te behandelen. De centrumspits kermde van de pijn, maar gaf aan koste wat koste in de arena te willen blijven, een toonbeeld van wilskracht die welbeschouwd voor alle NTVV’ers gold in dit treffen. Weinige minuten later veroverde Lars Hollaar de bal en beloonde zich daarna door met een uitgekiend schot de 0-3 binnen te schieten, waarmee ook de rust aanving.

Neal Kuiper beslist ontmoeting
Met een wervelende aanval over veel schijven begon NTVV aan de tweede helft. Ofschoon de openingsaanval nog strandde in schoonheid, was het even later wel raak wanneer Nick van Alphen subtiel Neal Kuiper aanspeelde en de dit seizoen zo succesvolle aanvaller wederom zijn klasse demonstreerde door met een subtiele beweging de bal langs zijn opponent te krullen en aansluitend de bal op fenomenale wijze langs de Vlotbrug-goalie te knallen. De wedstrijd was daarmee gespeeld, de mannen uit Hellevoetsluis sputterden nog wat tegen, maar de opleving was van korte duur. NTVV nam het heft weer in handen, opbouwend vanuit een solide verdediging met dikwijls Emiel Buijs als initiator. Vlak voor tijd scoorde FC Vlotbrug de eretreffer, waarna de ploeg van Sander van Tilborg nog fraaie kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden, die echter geen van allen werden benut waardoor het 1-4 bleef.

Dankzij de overwinning, de 3e in vier matches, kwam NTVV in de stand om de derde periode weer op gelijke hoogte met Melissant. Dat belooft veel met nog een drietal wedstrijden te gaan met op de slotdag het spektakelstuk Melissant - NTVV.