AV Flakkee jeugdleden Veerle, Joah, Job en Auke. Op de foto ontbreekt Pepijn.

Medailles voor Flakkeese jeugd tijdens Zeeuwse kampioenschappen atletiek

Algemeen 379 keer gelezen

Zaterdag 13 april vonden in Zierikzee de Zeeuwse kampioenschappen atletiek plaats. Vijf jeugdleden van AV Flakkee vertrokken al vroeg naar de atletiekbaan van Delta Sport.
Veerle Boot (8 jaar), Pepijn van Eijken (9 jaar), Job van Papeveld (9 jaar), Joah de Jong (9 jaar) en Auke van Strien (10 jaar) lieten tijdens een zonnige dag zien wat zij in huis hebben. Hordenlopen, sprint, werpen, verspringen, een middellange afstandsloop... Ze deden het allemaal, mét knappe prestaties tot gevolg:

Veerle behaalde maar liefst drie gouden medailles bij de looponderdelen 40 meter sprint, 40 meter horden én 600 meter. Pepijn liep zijn derde officiële wedstrijd ooit en gooide met de vortex wel 9,49 meter. Een persoonlijk record! Knap gedaan. Job behaalde de tweede plaats tijdens de 60 meter sprint. Hij liep zijn beste tijd met 9,73 seconden. Leeftijdsgenoot Joah wierp de vortex naar 21,64 meter. Dat leverde hem een bronzen medaille op. Ook voor hem een persoonlijk record. Auke kwam met de vortex nog verder, tot wel 27,22 meter. Hij behaalde daarmee een gouden medaille én een persoonlijk record.

Met zes medailles op zak en een mooie ervaring rijker gingen de jonge atleten na afloop voldaan huiswaarts. Trainer Jan van Rij is trots op deze enthousiaste kanjers. Zaterdag 20 april staat de tweede competitiewedstrijd voor pupillen op het programma bij AV ‘56 in Goes. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 1 april om 18.00 uur.