Model tovert bij allen een vette glimlach (foto  Anniek van Zadeldoff)
Model tovert bij allen een vette glimlach (foto Anniek van Zadeldoff)

Goed voor Goed modewhow 2024

Algemeen 707 keer gelezen

Op donderdag 18 april staan alle modellen weer te trappelen achter het stropdassengordijn. Bij GOED voor GOED Sommelsdijk is het een traditie: de jaarlijkse Modeshow. De combinaties die stylistes Viki en Els samenstellen uit tweedekans kleding zijn fenomenaal. Van polkadot tot fluor, alle modehits worden tot één tijdloos geheel gemixt. Een knap staaltje werk en een plezier voor ’t oog. Van de eerste tot de achterste rij: de New York Fashion week is er niks bij. 

De medewerkers van GOED voor GOED hijsen zichzelf voor deze gelegenheid in de meest verrassende outfits. Achter de schermen wordt wat afgelachen bij de doorpas. “ Vergis je niet, over een catwalk lopen, is niet voor iedereen weggelegd, we zijn extra trots op iedereen die de - in dit geval foute- schoenen aantrekt”, glimlacht Viki. Ze vertelt dat het dit jaar de 7e editie is.“ We waren op weg naar de 10e, helaas kregen we corona er tussendoor. Natuurlijk stappen wij gewoon vrolijk verder. Elk jaar wordt het toffer. Samen met Els zoek ik de weken voor de show de outfits uit. Sommige stukken hebben we al maanden apart liggen. We zien het meteen als er iets bijzonders binnenkomt dat echt erin moet.”

Van strak in ’t pak tot footloose
“We kunnen natuurlijk niks verklappen, maar vinden het altijd leuk om een paar outfits met een knipoog te doen. Vooral als we ze gevuld krijgen met mensen die zichzelf echt nooooooit zo zouden kleden”, lacht Els. “Juist dat contrast maakt het extra interessant. Met al onze combinaties vertellen we een verhaal. DJ Bjørn weet precies hoe hij dit met muziek kan omlijsten. De funky tunes geven vanaf 19.30 uur onze modellen vleugels.” Waar Viki zichzelf nog wat behoudend vindt, zorgt Els voor een kleurboost. “Ze weet altijd precies wat er nog nodig is om een outfit te liften. We vullen elkaar echt aan.”

Zonder gene op volle kracht
“De ervaring achter de schermen is misschien nog wel meer waardevol voor onze medewerkers dan ervoor. Iets dat je niet meteen verwacht bij een modeshow. Toch is dat moment van jezelf zien transformeren in de spiegel voor veel medewerkers heel speciaal. We verwennen ze dan ook extra, geven ze complimentjes en laten ze voor de volle honderd procent shinen. Make-upje, haartjes in de krul: dit is jouw moment. Go, go, go - Stelen die show!”

Meer met minder
“We nodigen iedereen uit om te komen kijken hoeveel je kunt met tweedekanskleding. Heb je je oog laten vallen op een item of ben je nieuwsgierig naar wat er verder nog in de rekken hangt? Shop na de modeshow nog een uur lang alles bij elkaar waar je je zinnen op hebt gezet. Nu geen tijd? In onze GOED voor GOED kringlopen in Stellendam, Sommelsdijk, Oude Tonge en Halsteren hebben we echt een geweldige collectie. Stap eens binnen de volgende keer als je niet weet wat je aan moet naar dat ene feest en laat je inspireren. Echt je kunt zoveel meer met minder.”

Onze Zorg met een Kringloop richt zich met GOED voor jou op een bijzondere daginvulling voor iedereen en met GOED voor de wereld op het hergebruik van grondstoffen (waaronder kleding).

Foto’s Anniek van Zadelhoff fotografie

Bijschrift:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant