V.l.n.r. Neal Kuiper (3 goals), Brett van Vliet, Nick van Alphen en Gert Aantjes (2 goals)..
V.l.n.r. Neal Kuiper (3 goals), Brett van Vliet, Nick van Alphen en Gert Aantjes (2 goals)..

Compact spelend NTVV met royale cijfers langs SV DRL

Algemeen 281 keer gelezen

Een bij vlagen uitstekend combinatievoetbal spelend NTVV heeft de uitwedstrijd tegen SV DRL met de klinkende cijfers 2-7 winnend afgesloten. De ‘zebra’s’ waren heer en meester en troefden de hekkensluiter uit Lombardijen op alle fronten af. 

Door David Bakker

Onmiddellijk nadat referee van dienst Callaars zijn aanvangssein had laten schallen zette het fanatieke NTVV de thuisformatie onder druk. Na zo’n 4 minuten te hebben gespeeld passte Gert Aantjes de bal op Lars Hollaar, die het leer lichtjes toucheerde, waarna Neal Kuiper zijn kans schoon zag en de bal met een sliding in het doel roste. DRL pakte de handschoen op en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Op het moment dat er een hagelbui losbarstte boven Sportpark De Leeuwenkuil verslikte de defensie van de Nieuwe-Tongenaren zich en dat foutje werd subiet afgestraft door de rood-witten, waarmee de stand weer in evenwicht was. 

Zebra’s temmen de Rotterdamse leeuw
Met prima combinatiespel drukten de zebra’s de Rotterdamse leeuwen daarna naar achteren. Brett van Vliet bediende Nick van Alphen, maar zijn uithaal ging voorlangs. Een regen van aanvallen daalde neer op het doel van DRL. Uit hoekschop nummer 4 daalde de voorzet van Nick van Alphen op het hoofd van Gert Aantjes die de goalie met een fraaie kopstoot kansloos liet en NTVV weer op voorsprong zette. De regen kletterde in die fase over het kunstgras en de weinige toeschouwers, waaronder vijf NTVV’ers, zagen zich genoodzaakt hoog en droog op de tribune plaats te nemen.

Halverwege de eerste helft stuurde Brett van Vliet met een geraffineerde beweging Lars Hollaar de diepte in, die beheerst afrondde en de 1-3 liet aantekenen. NTVV speelde de bal prima rond, was alert en anticipeerde uitstekend op aanvallen van de Lombardijenaren. Na ruim een half uur kreeg de DRL-goalie, opgejaagd door Lars Hollaar, de bal niet goed weggewerkt en was het Neal Kuiper, die dit buitenkansje niet onbenut liet en koelbloedig de 1-4 in het net knalde. 

Nieuwe-Tongenaren bouwen voorsprong uit
Het tweede bedrijf kende een rommelige openingsfase, maar na enkele minuten greep NTVV opnieuw het voortouw en onder leiding van de ongrijpbare Neal Kuiper werd de equipe van DRL opnieuw de duimschroeven aangedraaid. Nick van Alphen zag Neal Kuiper demarreren en verzond op het juiste moment zijn pass, die daarna kinderlijk eenvoudig door Kuiper tot doelpunt werd gepromoveerd. Interim-trainer Gert Jan Melaard wisselde Lars Hollaar voor Youri Kievit. De routinier was nauwelijks in de arena wanneer hij fijnzinnig door Gert Aantjes werd aangespeeld waarna Kievit resoluut de 1-6 binnenknalde. NTVV bleef frank en vrij aanvallen en via een snelle aanval arriveerde de bal bij Gert Aantjes die probleemloos de zevende goal voor zijn ploeg noteerde. In de slotseconden redde DRL de spreekwoordelijke eer door middel van een diagonaal schot waarop keeper Davy Schellevis geen antwoord had. Dankzij de driepunter klom NTVV naar de bovenste plaats in de strijd om de derde periode.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant