Afbeelding

Anne-Marie Vermaat ontvangt internationale onderscheiding FIAP goud

Algemeen 752 keer gelezen

Anne-Marie Vermaat mag weer een nieuwe titel achter haar naam zetten, namelijk door de FIAP Goud onderscheiding te behalen. 

FIAP, de Internationale Federatie van Fotografische Kunst, organiseert wereldwijd gerenommeerde fotowedstrijden. 

Hier is een lange weg aan vooraf gegaan. Anne-Marie behaalde in 2007 haar 1e titel, toen ze haar eerste internationale erkenning ontving als A (Artiste) FIAP. Bij elk level worden er hogere eisen gesteld. Hierna behaalde ze de FIAP Excellence titel, waarna zij de jaren daarna verder ging in Brons en zilver. 

Voor Goud moeten minimaal 500 fotowerken geaccepteerd zijn. Een acceptatie krijg je als je foto goed genoeg is en een minimum aan punten behaald heeft. Dit in minimaal 15 verschillende landen. Waarvan je minimaal 6 prijzen moet hebben behaald. Prijzen zijn eervolle vermeldingen tot aan brons, zilver of gouden medaille.

In 2023 werd Anne-Marie Vermaat bekroond met de titel van Master, na het presenteren van een serie van 20 foto’s over de metro van Noord-Korea. 

Anne-Marie is lid van Fotoclub De Rarekiek, waar ze inspiratie vindt en haar passie voor fotografie kan delen met gelijkgestemde fotografen. Ze is ook lid van de nationale FIAP-groep.

Soms zit zij ook aan de andere kant, namelijk als (internationaal) jurylid. Onlangs heeft ze voor een Grieks fotocircuit, meer dan 7000 foto’s beoordeeld. Behalve een enorm werk is het ook eervol om als jurylid aan de slag te gaan, en ook zeer inspirerend om fotos van fotografen over heel de wereld te mogen zien. 

De onderwerpen die zij fotografeert is straat fotografie, reis fotografie, en dieren. 

De onderscheiding wordt in april uitgereikt tijdens de algemene leden vergadering van de fotobond.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant