Buurtbewoner Jaco Nout is een van de touwtrekkers achter jeu de boulesbaan Han de Lignieplein (Villerius Tekstproductie & Fotografie)
Buurtbewoner Jaco Nout is een van de touwtrekkers achter jeu de boulesbaan Han de Lignieplein (Villerius Tekstproductie & Fotografie) Hans Villerius

Herkingen krijgt binnenkort een jeu de boules baan

Algemeen 1.148 keer gelezen

Herkingen - In Herkingen wordt de laatste hand gelegd aan het realiseren van een volwaardige jeu de boules met twee banen. Ontstaan uit een spontaan idee van buurtbewoners rond het Han de Lignieplein in het dorp, spelen zij al enkele jaren één zaterdag in de maand een jeu de boules competitie, met de nodige gezelligheid die daarbij wordt gedeeld. En dat laatste is minstens zo belangrijk als het eerste, omdat het zo mede bijdraagt aan het sociale leven ín en aan de leefbaarheid ván de woonkern.

De spelende buurtbewoners vormen inmiddels een officieuze jeu de boules club, die toepasselijk luistert naar de naam Jeu de Boules Han de Lignieplein. De banen die hiervoor gebruikt worden zijn in werkelijkheid echter geen echte jeu de boules banen; het leek er een eind op en werd er daarom voor gebruikt, maar feitelijk was het behelpen. 

Daarom ontstond het idee om te proberen er echte jeu de boules banen van te maken. En dat lukte. De gemeente en woningcorporatie Oost West Wonen besloten deze voorziening voor het dorp te financieren. Daarmee worden de nu bijna gereed zijnde banen een voorziening voor héél het dorp. Want beoogd wordt dat hiermee ook anderen, zowel jong als oud, worden geprikkeld om naar buiten en in beweging te komen. De voorziening wordt binnenkort officieel geopend: op 22 maart om halfvier zal de openingshandeling plaatsvinden. Iedereen is welkom om hiervan getuige te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant