Paul van der Velden (2e van rechts) opent het 24-uurs voetbaltoernooi. Rechts voorzitter van de commissie Carolien Struijk (Foto FG).
Paul van der Velden (2e van rechts) opent het 24-uurs voetbaltoernooi. Rechts voorzitter van de commissie Carolien Struijk (Foto FG).

Kinderafdeling krijgt groot bedrag na 24-uurs toernooi

Actueel 455 keer gelezen

Ouddorp – Vrijdagavond was het dan eindelijk zover. Na een maandenlange voorbereiding was het Paul van der Velden, als lid van de raad van bestuur van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis, die het startsein gaf voor het 24-uurs voetbaltoernooi bij WFB.

Dat Van der Velde het startsein gaf was niet vreemd. Het goede doel van deze 2e editie was de kinderafdeling van het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Hij benadrukte dat het ziekenhuis nodig was voor iedereen. En dat besefte de deelnemers ook. Alle teams hadden sponsor lijsten gekregen die gedurende het toernooi werden ingeleverd. Het team WFB JO19 had ruim 900 euro opgehaald en werd in het zonnetje gezet. Op vrijdagavond werd er een tussenstand bekend gemaakt van € 26.000,00. De allerjongsten trapten af om 18.30 uur af en 's nachts konden de ouderen een balletje trappen. Er speelden diverse bandjes, brasband Concordia en ook de DJ's lieten zich horen. Zaterdag was er een braderie, men kon naar de kapper en er waren diverse stands met eten, waaronder gebakken vis. Ook was er een veiling van shirts van Sparta, Feyenoord en een cap van Ajax. Ook hier werd volop op geboden. Uiteindelijk werd zaterdagavond het eindbedrag bekend gemaakt dat uitkwam op maar liefst € 50.000,00. 'We zijn als organisatie natuurlijk heel blij met dit bedrag en bedanken iedereen die zich hiervoor heeft ingezet', aldus mede-organisator Carolien Struijk .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant