Zijn liefde voor muziek en foto's gaan hand in hand. (Foto: Wim Weeda)
Zijn liefde voor muziek en foto's gaan hand in hand. (Foto: Wim Weeda) Foto: wim weeda

Foto's van Wim Weeda in het ziekenhuis

Actueel 287 keer gelezen

Dirksland – In van Weel-Bethesda ziekenhuis exposeert fotograaf Wim Weeda uit Melissant foto's uit zijn brede collectie.

Door Cora de Boed

Hij heeft eerst een keuze gemaakt van foto's die hij graag wil laten zien aan het publiek en de foto's begin juli opgehangen aan de muren van de polikliniek. Dat alleen al is een enorme klus! Alles moet immers mooi recht hangen, eerder gaat een kunstenaar niet naar huis. Het moet goed zijn, zo niet perfect.

Te zien zijn een aantal series en losstaande foto's. In kleur en zwart-wit uit allerlei oorden. Van zowel dichtbij als verder weg. Iedereen kan genieten van de landschappen uit Noord-Beveland, Bretagne, Canada, België, Italië en actiefoto's van paarden.

Het geheel is te bekijken tijdens de openingsuren van de polikliniek en wel tot en met 27 augustus 2019.
Het publiek is elke keer enthousiast en laat dat merken ook aan de organisatie van het ziekenhuis, die de tweemaandelijkse exposities regelt.

Toch komt de roep van kunstenaars steeds vaker dat ze eigenlijk graag niet twee maanden, maar drie maanden achter elkaar hun werken willen tonen. Twee maanden vinden ze eigenlijk een te korte periode, temeer omdat er een grote voorbereiding aan vooraf gaat. Wellicht wordt hun oproep gehoord en biedt de organisatie hen deze mogelijkheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant