Eric Wolfert in de laatste 2 kilometer van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen op weg naar de 10e plaats.
Eric Wolfert in de laatste 2 kilometer van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen op weg naar de 10e plaats.

Wolfert 10e in Marathon van Zeeuws Vlaanderen

Actueel 372 keer gelezen

Zaterdag 13 april nam Eric Wolfert, deel aan de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. De route is voor de helft onverhard en gaat door prachtige natuurgebieden van Terneuzen naar Hulst.

Met een koude noordoostenwind, die veelal schuin of tegen blies, vertrokken ruim 700 atleten om 11u voor de 42km. "Ik ben vrij licht van postuur en moet het van souplesse hebben, wind is doorgaans niet mijn favoriet dus ik hoop dat het meevalt". Aldus Wolfert die in de eerste kilometers een prachtige groep had gevonden van vijftien lopers. Op het halve marathon punt klokte de inmiddels wat uitgedunde groep met Wolfert 1.23:00, een strakke doorkomst. Wolfert oogde nog fris en was alert op het moment dat de groep verbrokkelde. "Vanaf 25km gaat het echt beginnen, de kans dat er mannen doorheen zakken wordt dan groter, ik voelde me nog sterk dus zat goed voorin".

Na 30km in 1.58:10 was Wolfert nog slechts met twee over, zij hielden het tempo strak op 15 per uur. "In deze fase was er veel bos, daar viel de wind wat weg en de onverharde paden liggen mij wel", aldus Wolfert die besefte dat zijn PR van 2.47:29 zeker binnen bereik was. Pas in de laatste 5km kreeg hij het echt lastig, de 28-jarige atleet uit Sommelsdijk verbeet de pijn en finishte op een knappe 10e plaats in 2.46:06! "Dit is echt fantastisch, het ging heerlijk en ik voelde me sterk, na 25km begon ik mannen in te halen om zo zelfs nog top-10 te eindigen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant