Afbeelding

Intermezzo Dames 1 laat winst glippen na zinderende vijfde set

Actueel 205 keer gelezen

Middelharnis - Op zaterdag 16 februari speelden de dames 1 teams van Intermezzo en Volley Voorne tegen elkaar in de Staver, een streekderby waarnaar werd uitgekeken de strijd tussen de nummers acht en vier.

De eerste set begon aftastend, waarbij Intermezzo kon profiteren van een statisch spelend Voorne. De winst werd binnen gehaald maar in de tweede set tapte Voorne met een tweetal wissels uit een ander vaatje. Het werd 1-1 in sets. De derde set was lange tijd een kopie van de tweede, met een 18-22 achterstand leek de set verloren. Gelukkig was er een goede servicebeurt en met teamspirit konden de dames van Intermezzo deze set toch naar zich toe trekken. De vierde set moest aan Voorne worden gelaten. Zo werd het 2-2 en was er een beslissende vijfde set nodig. De dames van Voorne begonnen scherp en bouwden een kleine voorsprong op. Bij een stand van 4-8 werd van helft gewisseld voor het finale deel. Bij 8-12 achterstand kreeg Leanne Heij het op haar heupen met een sterke servicebeurt. Punt voor punt werd bijgehaald en zelfs gekomen tot een 14-12 voorsprong; de twee eerste matchpoints waren een feit. De dames van Voorne trokken echter deze achterstand recht in 14-14 en vanaf dat moment was het over en weer een spel van knokken en niet willen verliezen.
Beide teams kregen matchpoints en bij iedere service stond het zweet in de handen van de toeschouwers, maar helaas moest Intermezzo capituleren bij een eindstand van 20-22.