Alex Krouwel en Stefan van der Baan in een kopduel.

FIOS pakt de winst op Melissant en boekt tweede overwinning

Actueel 466 keer gelezen

Melissant. - FIOS heeft in en tegen Melissant zijn tweede overwinning van dit seizoen geboekt. In een matige wedstrijd met veel strijd wist FIOS op de valreep de winst mee naar Achthuizen te nemen.

Door Piet Bakelaar

Om half drie werd er afgetrapt en was het Jacob van der Spaan die in de eerste minuut een vrije trap in handen van Rick Weeda trapte. Een vrije trap van Marijn Huibrechtse ging naast. Een voorzet van Marc Vroegindeweij kwam voor de voeten van Maurice Heerschap die zich vervolgens goed vrij speelde maar oog in oog met keeper Rick Weeda de bal toch nog over schoot. Na een kwartier kreeg FIOS een vrij trap op een meter of 25 van het doel. Vrije trappen specialist Marijn Huibrechtse schoot de bal maar net naast de kruising. Wanneer Bart Huibrechtse de bal goed onderschept geeft hij de bal mee aan Corné Buys zijn schot werd door keeper Roy Hobbel maar ternauwernood uit de hoek getikt. Joran Bezooijen werd diep gestuurd zijn voorzet werd door Raymond Leeflang in de handen van Roy Hobbel geschoten. Jacob van der Spaan zag zijn vrije trap gepakt worden door Rick Weeda. Een voorzet van Johan Luc Belde werd door Alex Krouwel te zwak ingekopt en werd simpel gepakt door Rick Weeda. Ook de inzet van Jacob van der Spaan werd gepakt door Weeda. In de slotfase nog een bal op de arm van een verdediger van Melissant maar scheidsrechter Lugtigheid vond het niet opzettelijk. In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. Veel strijd maar geen hoogstaand voetbal.

Toch was het FIOS dat meer en meer grip kreeg op de wedstrijd. Wanneer in de 50e minuut Stefan Breederveld direct rood krijgt komt FIOS in een overtal situatie. De vrije trap van Marijn Huibrechtse ging vervolgens over. In de 55e minuut kreeg Jurek van Bergen rood wanneer hij zich laat provoceren en Jacob van der Spaan aantikt. Er ontstaat een rommelige wedstrijd waar de scheiddrechter af en toe de weg kwijt is. Frits Melissant schoot naast en aan de andere kant werd een hoge voorzet van Jack Robbemond door Sander van Poppelen via een verdediger achter geschoten. De corner verdween vervolgens in de handen van Roy Hobbel. Pieter Both werd nog ingebracht om de druk naar voren op te voeren bij Melissant.

Na 75 minuten was het Rens Vlietland die de bal goed breed plaatste op Jacob van der Spaan. Keeper Rick Weeda onderving het gevaar en kwam goed uit zijn doel. Marijn Huibrechtse stuurde Sander van Poppelen diep maar Roy Hobbel kwam goed uit en trapte de bal buiten zijn strafschopgebied naar voren. Maar in de 89e minuut moest de goed keepende Roy Hobbel toch capituleren. Opnieuw was het Sander van Poppelen die goed doorging aan de rechterkant. Nu bereikte hij wel de vrijstaande medespeler in het strafschopgebied. Het was Marijn Huibrechtse die de bal binnen tikte en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong bracht. In de blessuretijd werd Pieter Both nog diep gestuurd maar de bal was te hard voor de snelle spits.

Na 96 minuten vond scheidrechter Fabiany Lugtigheid het genoeg en blies voor het einde. Trainer Hans de Roover (FIOS) was blij met de overwinning. 'We trainen hard maar iedere week valt het dubbeltje de verkeerde kant op. Een mooie opsteker voor de jongens die elke week keihard werken. Jammer van die domme rode kaart maar dat weet de speler zelf ook wel. Eigenlijk verdiende de wedstrijd geen winnaar. Maar ik ben blij met de drie punten.'

Trainer Petry Hoofdman van Melissant vond zijn ploeg niet scherp. 'We kregen twee honderd procent kansen die we niet benutten. Je laat de tegenstander dan in leven. We kunnen veel beter maar we hebben collectief gefaald. Alleen mijn keeper verdiende een 10.'

Ook deze aanval van FIOS leverde geen doelpunt op.