Na de overtreding van Martin van Wijk sloeg de vlam in de pan. WFB wist uiteindelijk toch een punt uit het duel te slepen.

Topper tussen DVV '09 en WFB eindigt onbeslist

Actueel 595 keer gelezen

Dirksland – Het beloofde een topper te worden, het duel tussen DVV '09 en WFB. Een duel met twee gezichten, een matige eerste helft van beide kanten en een tweede waarin de doelpunten vielen, maar niet alleen doelpunten ook rode kaarten en de emoties zo hoog op liepen dat scheidsrechter Visser nog 8 minuten de kleedkamer opzocht. En niet alleen de scheidsrechter, ook twee ingebrachte wissels mochten in een recordtijd de douche opzoeken.

Door Fred Götzenberger

WFB-trainer Roque da Silva besloot na twee succesvolle duels van zijn ploeg om de 'Wintersportgroep' op de bank te houden. 'Het team in deze vorm heeft de afgelopen twee wedstrijden goed gepresteerd en daarom heb ik besloten met deze spelers te starten.' DVV '09 begon compleet aan de wedstrijd, een duel waarin er in de eerste helft, naar het leek, met de handrem erop werd gespeeld. Het leek of beide ploegen niet durfde te voetballen, het beste spel kwam dan wel van de thuisploeg, de kansen waren, net als voor de bezoekers op één hand te tellen. Zo werden DVV-ers Van Bergen en Melissant hun schoten geblokt door verdedigers terwijl Bremer en Breen hun schoten ook gedwarsboomd zagen. Een corner werd door De Waal richting doel gekopt en het was Melissant die de bal richting doel verlengde, maar Van Dam stond op zijn plaats. Na rust kwam DVV'09 binnen 4 minuten op voorsprong. Een voorzet van Van Bergen werd door iedereen gemist en De Man had de vanaf de rand 16-meter de hoek voor het uitzoeken (1-0). DVV '09 bleef sterker en bouwde vooral op via de bewegelijke Van Bergen. In de 62e minuut bracht Roque da Silva , Martijn van Wijk in voor Tolad van Estrik. Het optreden van Van Wijk duurde welgeteld 4 minuten, toen besloot hij met een ferme bodycheck Ramon de Man van de bal te zetten. Terwijl De Man kermend van pijn langs de zijlijn lag, sloeg de vlam in de pan. DVV-ers en WFB-ers groepeerden zich samen rond de dader en werd er getrokken en geduwd. Scheidsrechter Visser toonde de rode kaart aan Van Wijk voor de overtreding maar dreigde toen de wedstrijd te staken toen de gemoederen verhit bleven. Toen de leidsman het gemekker zat was zocht hij zelf de kleedkamer op. Daar werden beide aanvoerders ontboden en na overleg besloot Visser het duel voort te zetten. Toch zorgde het incident met Van Wijk ervoor , dat WFB de mouwen opstroopte, de bezoekende supporters zouden Van Wijk na afloop als 'WFB Man of the Match', uitroepen, want volgens hen had hij het vuurtje aardig opgestookt. In de 82e minuut viel DVV-er Glen Melissant uit en was Matthijs Krijger zijn vervanger. Het optreden van de invaller duurde nog korter dan die van Van Wijk, want na een forse overtreding op Breen, kon hij 2 minuten na zijn invalbeurt al de kleedkamer opzoeken. Uit de toegekende vrije trap viel de gelijkmaker, toen Huib van Heest zich prima vrijmaakte en de bal binnenkopte (1-1). John Kleijn (DVV '09) had wel genoten van het duel. 'Het was een heerlijke wedstrijd, 2 ploegen die er echt voor gaan maar ook niet echt aan voetballen toe kwamen.' Hij vond ook dat zijn ploeg na rust goed uit de kleedkamer kwam. 'De tweede helft hadden we het af moeten maken. We hadden het onder controle. Dat het op zo'n manier dan toch gelijk wordt is gewoon balen. We staan in ieder geval 5 punten los van Flakkee, dus dat gaat prima.' Roque da Silva erkende dat zij een moeilijke eerste helft kende. 'DVV''09 durfde wel te voetballen en wij niet'. De WFB-trainer vond niet dat dit te maken had met de jonge spelers die in het veld stonden. 'We hebben de afgelopen weken met dit elftal goede resultaten behaald. We wilden met Van Wijk er wat meer strijd in brengen maar het was van korte duur. Ik moet mijn ploeg een compliment geven, want na het incident met Van Wijk, begonnen wij wel te voetballen. Ik ben uiteindelijk wel tevreden met 1 punt.'