Afbeelding

DVV'09 moeizaam langs OFB

Actueel 362 keer gelezen

Dirksland – DVV '09 speelde afgelopen zaterdag het uitduel tegen OFB. In de openingswedstrijd van het seizoen wisten de Dirkslanders pas in het slotduel van de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en ook nu ging het niet gemakkelijk.

In de eerste helft slaagde DVV er niet in om de meegegeven opdracht uit te voeren. Natuurlijk speelde de wind een rol deze middag, en speelde ook de scheidsrechter een hoofdrol in de beginfase. Binnen een half uur waren er al maar liefst drie rode kaarten uitgedeeld. Twee voor de thuisploeg en één voor DVV'09. Maar de Dirkslanders hadden deze moeizame eerste helft met name aan zichzelf te wijten. Er werden teveel simpele ballen ingeleverd en verkeerde keuzes voor het doel gemaakt. In de 35e minuut kwam DVV dan toch op voorsprong. Jongejan zette goed door in het strafschopgebied van OFB, schoof de bal breed op De Waal, die eenvoudig binnen kon schieten. Deze 0-1 voorsprong zou tevens ook de ruststand betekenen.
De tweede helft werd ingegaan met een 1-3-4-2 formatie om zo het veld breed te houden en een verdedigend OFB uit elkaar te spelen. DVV slaagde hierna de rust vrij aardig in. De bezoekers kregen een aantal kansen maar wisten de voorsprong niet uit te breiden. OFB kreeg vlak voor het einde voor het einde van het duel nog wel kans op de gelijkmaker maar het schot ging voorlangs.